Nebojša Čović bez dlake na jeziku: Prvi čovek Crvene zvezde govorio o Radonjiću, novom treneru, pojačanjima, Partizanu i Evroligi!

Autor:

Sport

13.07.2022

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O aktuelnoj situaciji u srpskom i regionalnom košarkaškom šampionu, kao i situaciji u srpskoj košarci govorio je čelni čovek kluba sa Malog Kalamegdana.

Nebojša Čović bez dlake na jeziku: Prvi čovek Crvene zvezde govorio o Radonjiću, novom treneru, pojačanjima, Partizanu i Evroligi!

Foto: Tanjug

Nebojša Čović

Prvi čovek KK Crvena zvezda, Nebojša Čović bio je gost "Jutra" na portalu "Sportal.rs". 

O aktuelnoj situaciji u klubu, prvi čovek crveno-belog košarkaškog kolektiva je izjavio:

- Stanje u Crvenoj zvezdi je dobro. Nismo se raspali kako su se mnogi nadali. Ulazimo u novu sezonu i trenutno obavljamo poslove koji su uobičejeni za ovaj period. Priprema se stručni štab i ekipa, a prave se i finansijske projekcije. Nama je svaka nova sezona izazovna sa aspekta finasnija i pored činjenice da nas nazivoju državni bankomat, a videli smo iz poreskih dugova ko je u stvari državni bankomat - istakao je Nebojša Čović.

Nezaobilazno pitanje je bilo i vezano za nekadašnjeg trenera Dejana Radonjića koji je poslednjeg dana meseca juna napustio Mali Kalemegdan:

- Zašto je Dejan Radonjić otišao nije pitanje za mene već za njega, ali sve što počne mora i da se završi. Njemu je ugovor istekao 30. juna i nismo želeli da sa nerešenim pitanjem trenera uđemo duboko u jul mesec. Klub je izašao samo sa saopštenjem da ugovor ističe tog datuma i prosto je neverovatno kakvi su se sve komentari pojavili po društvenm mrežama. Nikakvih afera, niti pucanja nije bilo i žao mi je što neću moći da iznesem neku ružnu vest jer je nije bilo.

Foto: Starsport

Dejan Radonjić i Nebojša Čović

 

Odgovorio je Nebojša Čović i na pitanje vezano za novog trenera crveno-belih:

- Bilo je puno kontakata sa trenerima i kada dođe vreme za to, sve ću dokumentovati. Nakon analize doneli smo odluku da trener postane Vlada Jovanović koji je dugi niz godina bio u sistemu i Zvezde i FMP-a. Mnogi su me pitali zašto trener nije postao Dušan Alimpijević, a isto tako svi su zaboravili šta je tom mladom treneru učinjeno nakon nesrećnog poraza u Podgorici u meču koji je odigran pod neverovatnim pritiskom "Montenigera". Tada je Feldin promašio trojku, a Lesor je mogao trepavicom da zakuca. Prisetite se šta je nakon toga učinjeno Alimpijeviću.

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević dok je predvodio crveno-bele

 

Na pitanje vezano za igrački kadar, prvi čovek Crvene zvezde je rekao:

– Nama su otišla dva domaća igrača, Kalinić i Davidovac. Došao je jedan domaći, Nedović. Otišla su tri strana igrača, došla su dva. Možda ćemo pleja, možda ćemo centra, možda naturalizovanog Crnogorca, neki igrači su nam interesantni iz Valensije. Biće većina domaćih, stranaca četiri-pet. Notorna glupost je da igrača iz Crne Gore Nikole Ivanovića vodite kao stranca, a on ima pasoš Srbije. To KSS mora da ispravi, a jednom smo im to srušili na Ustavnom sudu. Po Ustavu ove zemlje nemate pravo da državljaninu ove zemlje uskratite prava. Oni to zovu košarkaško državljanstvo. Pa ko se to rodio kao košarkaš?

U medijima se poslednjih dana polemiše o velikom broju igrača za koje je navodno srpski i regionalni šampion zainteresovan. Pominju se Šabaza Nejpijera, Dalibora Ilića, Pjerija Henrija, Marijala Šajoka, Grega Monroa, Krisa Singltona i Čarlija Brauna. Na navedeno Nebojša Čović je kratko odgovorio:

– Svi oni su interesantni, ali ne možemo sve da dovedemo - zagonetan je ostao Nebojša Čović.

Za kraj se predsednik KK Crvena zvezda osvrnuo i na priče o eventualnim pojačanjima iz Crne Gore mođu kojima se pominju Zoran Nikolić, Džastin Kobs, Vladimir Mihajlović i Danilo Nikolić. Interesantan odgovor dao je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana:

– Ova dva su interesantna. Manja, ovaj naturalizovani i ovaj drugi.

Foto: sportal.rs/printscreen

Nebojša Čović sa voditeljem

 

O učešću Večitog rivala u Evroligi naredne sezone:

- Čestitam Partizanu na pozivu u Evroligu. Drago mi je i da će i oni igrati u eliti jer smo se mi zalagali za to. Na ćalost mislim da činjenica da imamo dva kluba u eliti neće spustiti tenzije. Za tako nešto je potrebna i reakcija državnih organa, ali i da se ne dopusti pojedincima koji su zalutali u košarku da laju preko nekih porodičnih portala.

Šta je potrebno da se unaprede rezultati u Evroligi:

- Neophodan je veći potencijal kvalitetnih igrača, a do toga se dolazi većim budžetom. Kada bude veći budžet baziran na zdravoj osnovi, doći će i rezultati. Ja sam zadovoljan i ovom sezonom, ali me muči što smo jedno pet, šest utakmica izgubili na jednu loptu.

O budžetu za narednu sezonu:

- On će biti oko devet i nešto miliona, ali ćemo se truditi da ga povećamo. Ako uspemo možda stigne i do 12 miliona. Evo počinje sada 12. sezona u Zvezdi, a mi niti jednom nismo imali u startu kompletan budžet. Uglavnom je išlo od 30 do 50%. NAravno taj novac nije na gomili već pristiže sukcesivno. Ono što mene zadovoljava jeste činjenica da se budžetska inspekcija složila u decimalu sa našim podacima, a ne znam da li će tako biti i kod drugih. Jedva čekam da se i ti podaci pojave.

Interesantno je bilo čuti kakav odnos ima Nebojša Čović sa rukovodiocima Partizana i članovima KSS-a:

- Odnos sa ljudima iz Partizana imama onakav kakav zaslužuju, jer kakav odnos imati sa onima koji vređaju suprugu i sina. Sa ljudima iz KSS-a se nemam nikakvog slaganja. Jedino se slažem sa dolaskom Pešića. Uvek sam zagovarao da se postavi sistem rada koji će se poštovati. Međutim, neću da smetam - zaključio je Nebojša Čović razgovor za "Sportal.rs".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading