Ko će na klupu Crvene zvezde? Prekaljeni stručnjak, dobro poznato lice, Partiznovac, ili sledi novi rizik sa debitantom!

Autor:

Sport

29.06.2022

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski i regionalni košarkaški šampion od danas okreće novu stranicu klupske istorije.

Ko će na klupu Crvene zvezde? Prekaljeni stručnjak, dobro poznato lice, Partiznovac, ili sledi novi rizik sa debitantom!

Foto: KK Crvena zvezda

Era Dejana Radonjića po drugi put na Malom Kalemegdanu je okončana. Trofejni stručnjak će i zvanično srpsku prestonicu zameniti grčkom, a Nebojši Čoviću i rukovodstvu Crvene zvezde ostaje da u narednim danima pronađe rešenje za užarenu klupu kluba koji godinama unazad osvaja trofeje i koji želi da sa tom praksom nastavi i u narednom periodu.

Među pristalicama crveno-belih već je počela licitacija sa imenima potencijalnih kandidata.

Kako se nezvanično saznaje iz krugova bliskih klubu, prvi na listi želja jeste crnogorski stručnjak Duško Ivanović

Ivanović je tokom igračke karijere bio deo splitske Jugoplastike koja je harala Evropom, a trenersku karijeru gradio je u švajcarskom Friburgu, Limožu, Baskoniji (u tri navrata), Barseloni, Panatinaikosu, Himkiju i Bešiktašu.

Foto: Starsport

Duško Ivanović

 

U red onih koji se svrstavaju u grupu dobro poznatih lica, svakako spadaju Milan Tomić i Dušan Alimpijević

Milan Tomić je 2018. godine stigao u klub sa Malog Kalemegdana u momentu kada je Crvena zvezda ostala bez učešće u evropskoj eliti. Superiorno je osvojio regionalno takmičenje, kao i domaće košarkaško prvenstvo, a u vitrine kluba je doneo i trofej namenjem pobedniku Superkupa ABA lige.

Od rastanka sa crveno-belima bio je bez angažmana sve do decembra prethodne godine kada je preuzeo ekipu Peristerija.

Republika

Foto: Starsport

Milan Tomić

 

Dušan Alimpijević je u Crvenu zvezdu stigao kao relativno neiskusan trener leta 2017. godine, Klub je napustio odmah nakon finalne serije ABA lige tokom koje je podgorička Budućnost ostavila klub sa Malog Kalemegdana bez Evrolige.

Nakon Crvene zvezde radio je u ruskom Avtodoru iz Saratova, ali fantastičan uspeh je ostvario u Bursasporu sa kojim je igrao i finale Evrokupa.

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević

 

Iako je deklarisani Partizanovac, niko u taboru crveno-belih ne bi imao ništa protiv da na klupu sedne Zvezdan Mitrović.

Pedesetdvogodišnji tručnjak je nakon Mogrena i Budućnosti, trenersku karijeru gradio uglavnom na istoku Evrope, a 2015. godine stiže u Monako da kojim je ostvario najznačajnije rezultate. pored kluba iz Kneževine, od 2018. do 2020. godine predvodio je ASVEL iz Vilerbana.

Republika

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Zvezdan Mitrović

 

Kao jedno od imena koje se ne baš tako glasno pominje na Malom Kalemegdanu jeste i Vladimir Jovanović. On ima svega 38. godina, a tokom dosadašnje karijere radio je u mladom timu kluba sa Malog Kalemegdana, FMP-u i zagrebačkoj Ciboni.

Ovu opciju bi navijači Crvene zvezde verovatno i najmanje želeli da vide na klupi, ali jasno je da će finansijski aspekti u mnogome određivati dalje korake.

Foto: Starsport

Vladimir Jovanović dok je sedeo na klupi FMP-a

 

Ipak, ne treba zaboraviti možda čak i opciju po kojoj bi aktuelni selektor srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić odlučio da se vrati u klupsku košarku i barem godinu dana pomogne nekom mlađem stručnjaku da uz njega stasa na klupi Crvene zvezde.

Na kraju ne treba prenebregnuti i činjenicu da klub možda planira i angažman nekog stranog stručnjaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading