Pripreme su počele: Oni kreću u pohod na svetski vrh – na Divčibarama se kuje špansko zlato!

Autor:

Sport

06.06.2022

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška U-17 reprezentacija Srbije počela je pripreme za Svetsko prvenstvo, koje se od 2. do 10. jula 2022. godine održava u španskoj Malagi.

Pripreme su počele: Oni kreću u pohod na svetski vrh – na Divčibarama se kuje špansko zlato!

Foto: KSS

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića u ponedeljak 30. maja su otputovali na Divčibare, gde će biti smešteni u hotelu „Crni vrh“ i trenirati do 13. juna, a 11. i 12. juna odigraće dve prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Slovenije. Za 13. jun je planiran povratak u Beograd, a od 14. do 16. juna boravak u zemunskom hotelu „Siti kod“ i treninzi u „Vizuri sport“.

U-17 reprezentacija 16. juna leti za Madrid, gde će od 17. do 19. juna igrati na turniru sa Španijom i Francuskom. Povratak u srpsku prestonicu je 20. juna, a završne pripreme u Beogradu od 21. do 30. juna, uz boravak u „Siti kodu“ i treninge u „Vizuri sport“.

Republika

Foto: KSS

Reprezentacija Srbije u košarci U-17

 

Put na Svetsko prvenstvo u Malagu planiran je za 30. jun.

Na pripremama U-17 reprezentacije na Divčibarama je trenutno 14 igrača: Lazar Gagić, Andrej Mušicki, Asim Đulović, Viktor Mikić, Danilo Dožić, Petar Avlijaš, Pavle Nikolić, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Aleksa Ristić, Lazar Tasić, Jovan Nekić, Konstantin Popović i Ognjen Romić.

Posle NBA kampa "Košarka bez granica" od 1. do 4. juna u Milanu, ekipi će se u ponedeljak 6. juna priključiti Lazar Gačić, Ognjen Stanković i Bogoljub Marković, kao i Filip Jović iz sarajevskih Sparsa i Mitar Bošnjaković iz Real Madrida.

Republika

Foto: KSS

Dragoljub Avramović u razgovoru sa reprezentativcima na početku priprema

 

Na spisku su i Nikola Topić, Pavle Mišić i Filip Malešević, koji trenutno nisu mogli da se odazovu zbog povreda.

U stručnom štabu su prvi trener Dragoljub Avramović, pomoćni treneri Tomislav Tomović i Marko Spasić, kondicioni trener Marko Lasković, fizioterapeut Milan Bosić i tim menadžer Milenko Tepić.

Naš nacionalni tim takmičiće se u grupi sa Francuskom, Kanadom i trećeplasiranom ekipom iz Azije! Sistem takmičenja je takav da sve ekipe iz grupe idu u dalje, u osminu finala, gde odmah počinju eliminacije. Naša grupa se ukršta sa grupom u kojoj su domaćin Španija, Dominikanska Republika, Litvanija i drugoplasirani tim iz Azije, stoji na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading