SENZACIONALNA VEST STIŽE IZ SOMBORA: Nakon dve MVP titule, Nikola Jokić je prelomio – Vraća se u srpsku košarku, spreman je da promeni sve iz korena!

Autor:

Sport

02.06.2022

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već dve godine američka košarka mu se klanja, a sada je doneo odluku koja će u narednom periodu promeniti srpsku košarku kakvu do sada znamo.

SENZACIONALNA VEST STIŽE IZ SOMBORA: Nakon dve MVP titule, Nikola Jokić je prelomio – Vraća se u srpsku košarku, spreman je da promeni sve iz korena!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nikola Jokić pauzu između dve NBA sezone provodi u rodnom Somboru. U krugu porodice priprema se za novi pohod ka vrhu američke košarke, ali istovremeno pravi velike planove za budućnost kada je srpska košarka u pitanju.

Ljubitelji košarke u našoj zemilji i dalje sa nestrpljenjem iščekuju konačnu odluku da li će Nikola Jokić ovog leta poneti dres nacionalne reprezentacije, ali ono što je poznato, jeste činjenica da će zahvaljujući najboljem srpskom košarkašu, ovaj sport u domaćim okvirima pretrpeti velike turbulencije u godinama koje slede.

Naime, somborski Košarkaški klub Džoker kojeg predvodi porodica Jokić ima velike planove za budućnost. Klub Zapadnobačkog okruga ima plan da u narednim godinama napadne i sam vrh Košarkaške lige Srbije, a nakon toga sigurno bi ekipa imala ambicije da se okuša i sa regionalnim košarkaškim ligašima.

Foto: Denver/Printscreen

Nikola Jokić u rodnom Somboru

 

Ekipa KK Džoker trenutno se takmiči u Prvoj B ligi Srbije, ali plan je da se ide postepeno, da se stvara ekipa koja će biti konkurentna iz ranga u rang, a osnovni cilj je stvaranje „novog Hemofarma“ koji je bio poznat po radu sa mlađim kategorijama i iz čijih je redova izašao veliki broj reprezentativaca.

Ekipa Džokera želi da uspostavi saradnju i sa Košarkaškim savezom Srbije koji bi pružio pomoć, prevashodno u organizacionom smislu, a kako se saznaje iz porodice Jokić, njihova želja je da se postojeća dvorana u Somboru u potpunosti preuredi, da dobije propisane tribine, svlačionice , VIP ložu, a težnja je da jednog dana postane slična vršačkoj košarkaškoj lepotici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading