OPERACIJA JE USPEŠNO PROŠLA: Repezentativac se uskoro ponovo vraća na parket!

Autor:

Sport

01.06.2022

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doživeo je povredu kada je to njegovoj ekipi najmanje odgovaralo, ako se uopšte može reći da bilo kakva povreda može doći u pogrešnom trenutku.

OPERACIJA JE USPEŠNO PROŠLA: Repezentativac se uskoro ponovo vraća na parket!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Kamerunski reprezentativac i košarkaš Filadelfije, Džoel Embid, podvrgnut je operaciji palca desne ruke, a istovremeno se radi i na oporavku ranije povrede još jednog prsta.

Kako prenose američki mediji, operacija je protekla rutinski i može se očekivati da će se Džoel Embid na parket vratiti već početkm letnjeg kampa koji se organizuje pred novu NBA sezonu.

Kamerunski reprezentativac je u sezoni koja još uvek nije okončana, sledi veliko finale najjače košakrake lige na svetu, vodio veliku borbu sa našim Nikolom Jokićem kada je borba za MVP nagradu u pitanju. Na kraju je Embid tu trku okončao na drugom mestu.

 

 

Tokom sezone Džoel Embid je prosečno beležio 30,6 poena po meču, 11,7 skokova, 4,2 asistencije 1,5 blokada i 1,1 ukradenu loptu, dok je u plej-ofu do povrede imao nešto skromniji učinak – 23,6 poena, 10,7 skokova, 2,1 asistenciju, 0,8 blokada  i 0,4 ukradene lopte.

Inače, njegova Filadelfija je u ovosezonskom plej-ofu takmičenje završila u drugoj rundi doigravanja Istočne konferencije porazom od Majamija nakon pet odigranih mečeva, a pre toga su rezultatom 4:3 savladali Toronto.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš, rođen u kamerunskom gradu Jaunde, član je ekipe Filadelfije od 2014. godine. Seventisiksersi su ga te godine izabrali kao 3. pika u prvom krugu drafta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading