DUKICA JE POSEBNA PRIČA: Legendarni Žarko Paspalj otvorio dušu o Dudi ivkoviću!

Autor: Republika

Sport

16.09.2021

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj je nedavno u jednom intervjuu govorio kako je bilo igrati sa reprezentaciju Jugoslavije dok je Duda Ivković bio selektor.

 

Republika

Foto: Starsport, ST/Nemanja Pančić

Žarko paspalj o Dudi Ivkoviću

Paspalj je bio neizostavni član zlatnih generacija jugoslovenske košarke pre i posle raspada države. Najslavnije momente je doživeo upravo sa Dudom Ivkovićem, koji ga je postavio za kapitena nacionalnog sastava.

Između njih vlada ogromno prijateljstvo negovano decenijama, a Paspalj je u intervjuu za Balkan info rekao sve što misli o preminuloj ikoni:

- Dukica je jedna posebna priča. Nije za dve rečenice, daleko od toga. Za njega su vezane jake priče. I dobre i loše. Dosta humora, dosta divnih momenata, mnogo više nego loših. On je ostavio najveći trag po pitanju reprezentacije, naših odnosa i svega ostalog. Bilo je iskreno. Nekad odluke nisu lake, pogotovu kod trenera. Priča o njemu ne može da stane u tri rečenice, niti da se formalizuje koliko je uradio, doneo i doprineo za reprezentaciju. Ovo mišljenje delim sa mnogima koji su bili prisutni, od navijača, igrača... Svi su osećali da je reprezentacije nešto što im prija - rekao je Paspalj.

Duda Ivković je preminuo danas u 77. godini života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading