Šok u Kaliforniji: Sakramento doživeo neočekivan poraz, Bogdan i Bjelica dvocifreni!

Autor:

Sport

14.12.2019

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su na svom parketu rezultatom 103:101 od jedne od najlošijih NBA ekipa, Njujork Niksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Njujork Niksi ove sezone baš i ne igraju najbolju košarku i uz Atlantu i Golden Stejt važe za jednu od najlošijih NBA ekipa.

Oni su, ipak, do druge uzastopne pobede došli u Kaliforniji kada su gostovali Sakramento Kingsima, koji su imali prednost tokom gotovo tri pune četvrtine.

U prvom poluvremenu je domaćin bio prilično bolji tim. Uspeli su da ubace čak 54 poena u brzom tempu koji je Luk Volton nametnuo od samog starta, što Niksima nekako i nije baš odgovaralo.

Kingsi su posle poena Bogdanovića i Džozefa stigli do maksimalnih +16 sredinom treće deonice, kada je na semaforu pisalo 77:61, da bi Njujork Niksi taj kvartal zatvorili serijom 11:3, a ta tri poena za Kingsi postigao je u pravo Bogdanović.

Niksi su potom dodali gas. Njihovi igrači sa klupe doneli su prevagu i posle koša Elfrida Pejtona nekih 4 minuta pre kraja, Njujorčani su poveli sa 95:93. U toj napetoj završnici, bili su koncentrisaniji i staloženiji, pa su utakmicu mirno priveli kraju i rezultatom 103:101 zabeležili veliku pobedu nad favorizovanim Sakramento Kingsima.

Rendl je bio najefikasniji sa 26 poena (10/17 iz igre, 3/8 za tri), uz 9 skokova i 4 asistencije, Elfrid Pejton ga je pratio sa 16, dok je Mičel Robinson zabeležio 14.

Badi Hild je sa 34 poena bio najzapaženiji kod Kingsa, uz 12 skokova, Bogdan Bogdanović je upisao 14 (5/10 iz igre, 4/5 za tri) i po skok i asistenciju, dok je Nemanja Bjelica postigao 12 poena (3/9 iz igre, 3/6 za tri, 3/4 slobodna bacanja), uhvatio 2 skoka i podelio 7 asistencija.

Još jedan srpski košarkaš našao se na parketu u noći između petka i subote, a njegovo ime je Marko Gudurić. Gudurić je za 13 minuta na parketu promašio 5 šuteva iz igre, ukrao je jednu loptu i uhvatio dva skoka, u porazu Memfis Grizlisa od Milvoki Baksa rezultatom 127:114.

Aktuelni MVP Janis Adetokumbo je postigao 37 poena, od čega je 17 ubacio u poslednjoj četvrtini, u kojoj su Baksi nadigrali Grizlise i odneli pobedu. Hrabra ekipa Memfisa se dobro držala tokom čitavog susreta, čak su na poluvremenu imali i vođstvo rezultatom 64:62, ali nisu uspeli da ga zadrže.

Janis i drugovi su dali sve od sebe da slome otpor Grizlija u trećem kvartalu, ali im je to uspelo tek u narednom dvanaestominutnom periodu, pošto je mladi Džeren Džekson u toj trećoj četvrtini postigao čak 26 poena.

Izabranici Majka Badenholzera su tu odlučujuću četvrtinu dobili sa 37:19 i sada sa 23 pobede iz 26 utakmica sede na čelu Istočne konferencije. Najefikasniji u Baksima je bio upravo Janis Adetokumbo sa 37 poena, 26 je imao Midlton, 12 Bledso, a 10 Lopez.

Na drugoj strani, rekord karijere sa 43 poena imao je Džeren Džekson, Bruks je postigao 19, a Džej Krauder 15 poena.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading