Piksi rekao svoje, FIFA pokrenula postupak protiv Srbije! Hrvatska i Brazil se plasirali u četvrtfinale

Autor:

Sport

05.12.2022

08:30 >> 22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Igrali smo na gol više, nismo se povukli kao neke babe"!

Piksi rekao svoje, FIFA pokrenula postupak protiv Srbije! Hrvatska i Brazil se plasirali u četvrtfinale

Foto: Republika.rs

Fudbaleri Srbije vratili su se u Beograd u nedelju oko 16 časova iz Katara gde su na Mundijalu doživeli pravi debakl.

Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi danas je održao konferenciju za medije na kojoj je pokušao da da odgovore oko eliminacije već u grupnoj fazi SP.

Pored toga od 16 časova čeka nas duel osmine finala između Hrvatske i Japana, dok će od 20 sati na teren selekcije Brazila i Južne Koreje.

MUNDIJAL U KATARU - 16. DAN:

Tok dešavanja:

22:35 - U utorak će biti odigrane poslednje dve utakmice osmine finala Svetskog prvenstva. Sastaće se Maroko - Španija i Portugal - Švajcarska.

22:25 - Legendarni selektor razočaran je nastupom "Orlova" u Kataru.

21:54 - Brazil je ubedljivom pobedom overio plasman u četvrtfinale.

21:30 - Navijači Hrvatske su još jednom pokazali kakvi su primitivci.

20:45 - Jedan reprezentativac Hrvatske nije slavio plasman u četvrtfinale.

20:00 - Počela je utakmica Brazil - Južna Koreja. Dešavanja sa tog meča možete pratiti uživo iz minuta u minut na našem portalu.

19:50 - Hrvatski mediji su ubeđeni da "Vatreni" mogu da pobede Brazil u eventualnom četvrtfinalu.

18:45 - Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je posle penala bila bolja od Japana.

18:05 - Pogledajte kako bi "Orlovi" mogli da izgledaju na narednom Mundijalu.

17:50 - Partizanovi igrači su mnogo efikasniji od Zvezdinih u 21. veku na Mundijalima.

16:00 - Počeo je duel Japan - Hrvatska, dešavanja sa stadiona "Al Džanub" možete pratiti OVDE.

15:45 - FIFA je pokrenula postupak protiv Srbije zbog dešavanja tokom meča sa Švajcarskom.

Razlozi lošeg rezultata u Kataru:

- Da, na Mundijalu to nisam bio ja! Postoje objektivni razlozi, koji su počeli da me brinu od 14. novembra. Znajući situaciju i zdravstveni bilten naših ključnih igrača. Ako bismo realno gledali teško je bilo očekivati da igraju, ali bi bilo nenormalno da ih ne vodimo u Katar. Znao sam da će biti jako teško proći grupi, ali tada javno nisam mogao da pričam o tome. Znao sam da nisam imao taj tim iz kvalifikacija, jer momci nisu bili spremni i to je bilo nemoguće popraviti za kratko vreme. Nadali smo se da će do 24. novembra stvari doći na svoje, ali bilo je nemoguće.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

- Analiziraćemo sve kako nam se ponovo nebi dešavale greške protiv Kameruna. Da smo bili zdravi, slika u Kataru bi bila drugačija! Zamislite da smo bili spremni, pa postigli smo pet golova u dva meča. Razmišljali smo da povedemo druge igrače. Lista od 26 igrača nije pravljena po kancelarijama, nije bilo interesa i svi ti igrači su bili isti oni koji su nas odveli na Mundijal i niko u javnosti nije imao primedbu na spisak.

- Mi smo napravili veliki uspeh plasmanom tamo, kao i u Ligi nacija. Toga ćemo tek biti svesni. Nikada neću dati da neko pljuje po tome, jer to su činjenice. Jedan rezultat to neće srušiti. I da smo prošli grupu, mi nismo imali snage za drugu fazu. To naravno nisam želeo da kažem pre početka. Da se osečam osramoćeno ne bih sedeo ovde pred vama. Mi jesmo izgubili, ali nismo poraženi i koračamo uzdignute glave!

- Istrpećemo sve, pokazali da Srbija može da igra lep i dopadljiv fudbal. Moji prethodnici su kritikovani jer igraju defanzivno, ali evo sada igramo napadački. Iz svega ovoga izvukli smo pouke i bićemo jači nego što smo bili.

- Mnogi su očekivali da se bijemo u svlačionici, svađamo - to se nikada neće desiti! Mora da se poštuju to što su moji momci igrali i povređeni i ja im čestitam. Atmosfera je bila fantastična.

O povredama Mitrovića i Vlahovića:

- Mitrović je npr. nosio gips, tada sam bio još više uplašen. Prvi put je pipnuo loptu 22. novembra. I takav je dao dva gola, kapa dole. Tako je i sa Vlahovićem i to su naše udarne igle. Da su bili TOP spremni, dali bi više golova!

Republika

Foto: Starsport

 

- Narod me podržava i dalje, ja to osećam. Cene me jer ih ne lažem! Nisam Deda Mraz, ja imam svoj stav i pojedinci ne mogu da mi se približe. Boli ih to jer nemaju uticaj na našu reprezentaciju i to ih boli. Ovo više nije kafana da uđe ko hoće i kad hoće da traži nešto. Može da ih boli koliko hoće, ali to je njihov problem. Naravno da smetam, jer nema upliva agenata i interesa klubova. Ponosan sam na sve što smo uradili!

- I još nešto. Ja nisam kukakvica niti se bilo čega stidim. Bilo bi neozbiljno da sam juče seo na avion i otišao negde drugde umesto u Beograd. Obaveza je da cela Srbija sazna istinu, pa i nakon ovakvog rezultata. Nismo mi primali po pet, šest komada, da smo neka banda koja je otišla tamo.

- Bilo je problema u komunikaciji na terenu. O tome smo pričali baš nakon 3:3 sa Kamerunom. Sve je to uticalo na tim, kao i pritisak celog turnira. To moramo da popravimo, kao i saradnju poslednje linije. Dva dana smo samo na tome i radili pred Švajcarsku, posvetili smo se maksimalno.

Piksi je u velikom stilu završio konferenciju:

- Bićemo još bolji! Treba nam kontinuitet igranja na velikim takmičenjima, tako se stiče iskustvo i samopouzdanja. Od marta imamo šansu da se vratimo na pobednički kolosek i bićemo moćni! Vratićemo se na EURO nakon 24 godine. Na osnovu čega mi pričamo o bilo čemu jer nas nema preko 20 godina na EURO? Imali smo četiri Mundijala i tri Lige šampiona za 20 godina. O čemu mi pričamo? Zato cenite ovaj naš rezultat. Igrali smo za gol više, nismo se povukli kao neke babe. Glavu gore, idemo dalje! Nema predaje i hvala svima - završio je Piksi u svom stilu!

KONFERENCIJA JE POČELA!

13:38 - Ostalo je još nešto više od 20 minuta do početka zakazane konferencije za štampu na kojoj će Dragana Stojković Piksi govoriti o propasti Srbije na Mundijalu u Kataru.

11:50 - Predsednik Francuske Emanuel Makron pogodio je tačan rezultat i strelce meča sa Poljskom, o čemu detaljnije možete pročitati OVDE.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

08:30 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratiće se javnosti danas oko 14 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Navijac

05.12.2022 15:55

Aj ti lepo put pod noge pa na nekim drugima vezbaj fudbalsku taktiku i uci istu.i obavezno povedi one dva skupocena drveta,milenkovica i veljkovica da ti prave drustvo.ne mozemo mi ni na jednom turniru igrati 3 5 2,mozemo samo 4 4 2.ali tvoj ego to naravno,ne vidi.