ŠTA ĆE BITI NA MUNDIJALU 2026. GODINE? Srbija je u Kataru preležala dečje bolesti, iskustvo će biti na strani Orlova!

Autor:

Sport

05.12.2022

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Severnoj Americi je šansa za Piksija i njegove pulene.

ŠTA ĆE BITI NA MUNDIJALU 2026. GODINE? Srbija je u Kataru preležala dečje bolesti, iskustvo će biti na strani Orlova!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na Svetskom prvenstvu u Kataru. "Orlovi" su u takmičenje u grupi H završili na poslednjem mestu sa samo jednim osvojenim bodom uz gol-razliku 5:8. Ipak, prema rečima selektora Dragana Stojkovića Piksija razloga za optimizam i te kako ima. Potencijala ne manjka, a ako "Orlove" zaobiđu povrede, Mundijal 2026. godine predstavljaće krunu ove generacije. Do kvalifikacija i eventualnog plasmana na takmičenje koje će organizovati Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko ima vremena za promene i sticanje iskustva. Okosnica ekipe trebalo bi da ostane ista, međutim, krštenica će učiniti svoje. 

Republika

Foto: Starsport

 

Startnih jedanaest sa susreta protiv Švajcarske na stadionu "974" trebalo bi da nastupa i za četiri godine, kakvu će ulogu imati znaće samo selektor. Srbija će, ukoliko se plasira na pomenuto prvenstvo spadati u rang iskusniji. Naime, nekolicina "Orlova" biće u poznim igračkim godinama.

Vanja Milinković Savić (29) – čuvar mreže Torina bio je jedan od najboljih u našim redovima, svakako smo dobili golmana za narednu deceniju. 

Nikola Milenković (29) – od Nikole se pre svega očekuje iskorak na klupskom planu. Dres Fiorentine je odavno prevazišao.

Miloš Veljković (31) – fudbaler Verdera biće u godinama koje su za štopera okarakterisane kao najbolje, ukoliko ne nastavi sa dobrim partijama, svoju priliku mogao bi dobiti Strahinja Eraković (25).

Strahinja Pavlović (25) – popularni Kalaba je uz Vanju bio najistaknutiji pojedinac u našim redovima na Mundijalu u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Pavlović na treningu reprezentacije

 

Andrija Živković (30) – pokazao je ofanzivac grčkog PAOK-a da može pokriti čitavu desnu stranu terena. 

Saša Lukić (30) – odlični vezista je jedan od najtraženijih fudbalera italijanske Serije A. U bliskoj budućnosti mogao bi pojačati nekog od velikana za Čizme.

Sergej Milinković Savić (32) – dirigent Lacija nije blistao u Kataru, ali ne treba zaboraviti da je igrao sa povredom zgloba.

Filip Kostić (34) – brzonogi fudbaler Juventusa duboko će zagaziti u četvrtu deceniju života. Ukoliko ostane na prepoznatljivom nivou biće to poslednje veliko takmičenje za Kragujevčanina u dresu Srbije.

Dušan Tadić (38) – teško je očekivati da kapiten bude u sastavu za četiri godine. Ako se ne odluči za penziju, njegovo ime bi morala uzeti u razmatranje uprkos poznim igračkim godinama.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić na Svetskom prvenstvu u Kataru

Dušan Vlahović (26) – vedeta Juventusa već sada je jedan od najboljih mladih golgetera planete, sa godinama dolazi i iskustvo koje će mu puno značiti u nastavku karijere.  

Aleksandar Mitrović (32) – od rekordera po broju golova u nacionalnom dresu očekuje se da bude lider  reprezentacije na Mundijalu 2026.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović proslavlja pogodak protiv Švajcarske

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading