HAOS U GRUPI E: Sve četiri selekcije mogu dalje - Španija igra za sebe, ali i za Nemačku!

Autor:

Sport

01.12.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došao je ključan dan u grupi E.

HAOS U GRUPI E: Sve četiri selekcije mogu dalje - Španija igra za sebe, ali i za Nemačku!

Foto: Tanjug/AP

Takuma Asano gol protiv Nemačke

Na Svetskom prvenstvu u Kataru danas su na programu četiri nova susreta, od čega će dva biti odigrana u okviru grupe E, pošto će se od 20 časova sastati Španija i Japan, odnosno Nemačka i Kostarika.

Dvanaesti dan Mundijala možete pratiti u live blogu.

Grupa E je, baš kao i neke druge, donela mnogo iznenađenja, a najveće je svakako ono iz prvog kola, kada je Japan posle preokreta savladao Nemačku sa 2:1. Ipak, taj trijumf je reprezentacija iz Azije olako prosula, pošto je poražena od Kostarike, pa je pred današnje mečeve sve otvoreno.

Foto: Tanjug/AP

Španija je Kostariki dala sedam golova u prvom kolu

U najboljoj situacije je svakako Španija, koja ima četiri boda, pa dalje ide u slučaju pobede ili remija sa Japanom. Takođe, proći će dalje i u slučaju poraza, ukoliko Kostarika ne napravi šok i ne pobedi Nemačku, tako da je "Crvena furija" na korak do osmine finala.

Sa druge strane, u podređenoj poziciji je Nemačka, koja ima samo jedan bod iz dva kola, pa je dalje vodi trijumf protiv Kostarike, ali samo u slučaju da Japan ne pobedi Španiju. Ako Nemačka pobedi, a Japan remizira, dalje će proći ekipa sa boljom gol razlikom, ili većim brojem datih golova, pa nije isključeno da vidimo reprizu situacije iz grupe C.

Foto: Tanjug/AP

Kostarika je šokirala Japan golom Fulera

Japan dalje ide sigurno samo u slučaju trijumfa, dok ih poraz izbacuje sa Mundijala. Ukoliko remiziraju, desiće se već gore opisana situacija.

Za kraj, šanse za prolaz dalje ima i Kostarika, koja će proći ukoliko savlada Nemačku, ili ako remizira, a Španija pobedi Japan.

Jasno je da je situacija u ovoj grupi vrlo komplikovana, pa nije isključeno da ekipe koje odu dalje budu odlučene u samom finišu današnjih mečeva.

Utakmica Španija-Japan je na programu u 20 časova, na stadionu "Kalifa", dok Nemačka i Kostarika igraju u isto vremena na stadionu "Al Bajt".

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading