Nemačka i Kostarika igraju ISTORIJSKU utakmicu! Ovako nešto se NIKADA RANIJE nije desilo!

Autor:

Sport

30.11.2022

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki dan!

Nemačka i Kostarika igraju ISTORIJSKU utakmicu! Ovako nešto se NIKADA RANIJE nije desilo!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Nemačke u četvrtak od 20 časova igra meč odluke za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Nemci su takmičenje počeli porazom od Japana (1:2) i remijem sa Španijom (1:1), te su pod imperativom pobede u meču trećeg kola.

Pored pobede, potrebno im je i da Španci slave protiv Japana jer ako na tom meču bude nerešeno, Japanci i Nemci imaće po četiri boda i onda će odlučivati gol razlika, trenutno su Samuraji u prednosti jer su na "nuli", dok Nemačka ima skor od -1.

Zbog čega je utakmica Nemačka - Kostarika istorijska? Po prvi put će pravdu na nekoj utakmici Svetskog prvenstva deliti žena! FIFA je donela odluku da Francuskinja Stefani Frapar bude prva dama koja deli pravdu na Mundijalu. Na taj način 38-godišnja Frapar ući će u istoriju, a da li će doneti sreću Nemcima ili Kostariki ostaje da se vidi. 

Da podsetimo, Frapar je ispisala istoriju Lige šampiona pre dve godine kao prva žena koja je sudila meč u najelitnijem fudbalskom takmičenju! To se desilo na utakmici u kojoj su snage odmerili torinski Juventus i Dinamo iz Kijeva.

Od 2019. godine sudi utakmice elitnog ranga francuskog fudbala (Lige 1), profesionalni sudija postala je deset godina ranije, a imala je priliku da deli pravdu i na meču UEFA Superkupa (2019. godine) i finala Kupa Francuske (2022. godine).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading