FUDBAL JE SUROVA IGRA: Japanci igrom urnisali Kostariku, ali na kraju izgubili (VIDEO)

Autor:

Sport

27.11.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taj rezultat ih može koštati plasmana u osminu finala Mundijala.

FUDBAL JE SUROVA IGRA: Japanci igrom urnisali Kostariku, ali na kraju izgubili (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kostarikanci slave pobedonosni gol protiv Japana

Fudbalska reprezentacija Japana propustila je ogromnu šansu da dođe nadomak plasmana u nokaut fazu Svetskog prvenstva, pošto je u drugom kolu grupe E izgubila od Kostarike rezultatom 1:0.

Pobedonosni gol za Kostarikance postigao je Kejšer Fuler u 81. minutu meča, a to je ujedno bilo i jedino što su izabranici Luisa Fernanda Suareza uradili na utakmici.

Tokom prvih 45 minuta na stadionu "Ahmad bin Ali" nije bilo uzbuđenja, ali su Japanci već na startu drugog u nekoliko navrata opasno zapretili Kejloru Navasu. Ipak, iskusni čuvar mreže Pari Sen Žermena je osujetio njihove pokušaje.

Nastavili su izabranici Hadžimea Morijasua da stvaraju šanse, ali su uglavnom bili neprecizni, dok nisu iskoristili ni dva slobodna udarca iz izvanrednih pozicija.

A, onda je usledio šok! Kostarika je iz jedine polušanse na meču postigla gol i to tako što je lopta došla do Fulera nakon loše intervencije japanskih defanzivaca, a pritom je loptu na prstima imao i golman azijske selekcije Šuiči Gonda.

Nakon primljenog gola, Japanci su još silnije krenuli ka golu Navasa, opet su imali sjajne prilike, ali ih gol nije hteo i na kraju su doživeli prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Drugi meč drugog kola grupe E je na programu u nedelju od 20 časova, a sastaju se Španija i Nemačka.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading