ZVEZDA DVA PUTA VODILA PROTIV SITIJA, ALI NA KRAJU SAMO BOD: GOLČINE Šljivića i Maksimovića nedovoljne za pobedu! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.12.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli da upišu drugu pobedu

ZVEZDA DVA PUTA VODILA PROTIV SITIJA, ALI NA KRAJU SAMO BOD: GOLČINE Šljivića i Maksimovića nedovoljne za pobedu! (VIDEO)

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde

Juniorska selekcija Crvene zvezde remizirala je na "krovu" sa ekipom Mančester sitija u poslednjem kolu Omladinske Lige šampiona rezultatom 2:2. 

Zvezda je pre ovog susreta matematički izgubila sve šanse da se nađe u nokaut fazi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja za igrače do 19 godina, te je protiv engleskog velikana igrala za čast, dok su gosti sa prve pozicije prošli među najboljih 16.

Crveno-beli su odlično ušli u meč i uspeli da krunišu tu inicijativu na startu pravom golčinom Jovana Šljivića kojom su stigli do prednosti u 20. minutu. 

 

 

Nastavio je tim Nenada Milijaša sa sjajnom igrom, ali je Siti uspeo iz naizgled bezazlene prilike da dođe do poravnanja rezultata preko Mjura. Nije dugo trajao egal, s obzirom na to da je Andrija Maksimović još jednim "hirurški" preciznim udarcem vratio crveno-belima vođstvo pred kraj prvog dela igre.

 

 

Zvezda je u drugom poluvremenu odolevala napadima Građana, međutim, odbrana je ipak na kraju poklekla u 76. minutu kada je Alfa-Rupreht doneo izjednačenje nedugo pošto je ušao na teren.

Zlatnu priliku na kraju susreta imao je Markočević da donese juniorima drugu pobedu, pošto je Jang Bojs već jednom poražen ovde, ali je nije iskoristio. Ipak, može se konstatovati da je ovo bio častan oproštaj od Lige šampiona izabranika Nenada Milijaša koji su grupnu fazu završili sa četiri boda koliko je imao i Jang Bojs koji se našao na poslednjem mestu G grupe.

Na prethodnom susretu ova dva tima kojim je otvorena sezona u Evropi, Građani su slavili rezultatom 5:2. Pogotke za crveno-bele postigli su Jovan Mijatović i Mateja Bubanj.

Za razliku od tog susreta, ovog puta Nenad Milijaš nije mogao da računa na pomoć ponajboljih igrača - Mijatovića i Nedeljkovića, s obzirom da su od tada oni stekli svoje mesto u seniorskom timu Baraka Bahara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading