ODLAZI VEĆ U JANUARU?! Tandem šampiona HOĆE Zvezdinog fudbalera! On ima POSEBNU želju!

Autor:

Sport

13.12.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi nadapač crveno-belih na ceni.

ODLAZI VEĆ U JANUARU?! Tandem šampiona HOĆE Zvezdinog fudbalera! On ima POSEBNU želju!

Foto: Starsport

Sjajnim igrama i golovima u dresu Crvene zvezde, mladi napadač Jovan Mijatović izbio je u epicentar na poslednjim utakmicama srpskog prvaka.

Sada je stigla potvrda da Fejenord i Zenit iz Sankt Peterburga žele da angažuju bisera, koji je ponikao u školi crveno-belih.

Naime, portal iz Roterdama 1908.nl, blizak klubu, navodi da je Fejenord u velikim problemima sa napadačima od Nove godine, pošto će čak trojica od četvorice špiceva biti odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Iranac Alireza Jahanbakš i Japanac Ajase Ueda odlaze sa svojim reprezentacijama na Kup Azije dok će Jakuba Minte učestvovati sa Gambijom na Kupu afričkih nacija.

Holandski portal dodaje i da igrač preferira prelazak na "De Kajp" u odnosu na Zenit i da ne bi želeo da karijeru nastavi u Sankt Peterburgu. Iako ruski klub od letošnjeg Gazprom kupa ima pravo preče kupovine na Mijatovića i Marka Stamenića i može da izjednači ponude drugih klubova, mladi napadač se nada da se to neće desiti.

Republika

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

Ovakav epilog stvara probleme treneru Arneu Slotu koji bi ostao na raspolaganju sa Santjagom Himenezom, kao pravim napadačom. Šef struke Holanđana je minulog vikenda najavio da očekuje dolazak novog golgetera već u zimskom prelaznom roku.  

Dalje, 1908.nl prenosi da je Fejenordova skauting služba pratila više od 300 različitih imena i da je Mijatović na kraju ostao u najužem izboru, ali da postoje i neki drugi kandidati iz Škotske.

Iako se navodi da Mijatović može da igra na pozicijama krila i drugog napadača, u prvaku Holandije ga vide kao klasičnu „devetku“. Visina transfera bi iznosila oko 5.000.000 evra što nije veliki izdatak za klub sa "Tiganja" koji je u prethodne dve sezone na pojačanja potrošio preko 70.000.000 evra, a od prodaja je zaradio preko 100.000.000.

Mijatović ima samo 18 godina i ove sezone je bio strelac šest puta na 13 utakmica u crveno-belom dresu, od kojih su mnogi bili važni za osvajanje bodova. U te spadaju dueli protiv Javora, Radnika, Železničara, lučanske Mladosti (dva puta)...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Dragan

13.12.2023 11:13

Nema dana da se u stampi ne pominje neki od nasih mladih "bisera".Biti u nasoj ligi biser nije uopste tesko a prava vrednost se vidi na medjunarodnoj sceni. Pokazali su nasi mladi biseri protiv Engleza koliko vrede.Molim sportske novinare da realno ocenjuju nase "bisere".