KAKVA JE SUDBINA ZVEZDINOG BISERA? Baharov SPASILAC na "meti" velikana! Traže ga MNOGI evropski klubovi, ali...

Autor:

Sport

10.12.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović ponovo je bio centralna figura pobede srpskog šampiona.

KAKVA JE SUDBINA ZVEZDINOG BISERA? Baharov SPASILAC na "meti" velikana! Traže ga MNOGI evropski klubovi, ali...

Foto: Starsport

Proslavila je Zvezda još jedan uspeh ove jeseni. Možda i najznačajniji u dosadašnjem toku sezone, pošto je trijumfom nad lučanskom Mladosti "vezala" 122 utakmicu bez poraza kod kuće i na taj način postala apsolutni rekorder svetskog fudbala.

Do subote popodne, crveno-beli su bili izjednačeni sa Real Madridom, koji je od 1957. do 1965. godine bio nepobediv 121 meč u prestonici Španije, da bi od juče preuzeli apsolutni primat po ovom statističkom podatku.

Poslednji uspeh šampiona obeležio je talentovani Jovan Mijatović. Mladi napadač ponikao u Zvezdinoj omladinskoj školi se, po ko zna koji put, pokazao treneru Baraku Baharu i "povukao" domaćina ka, ispostavilo se na kraju, sigurnoj pobedi protiv Mladosti (3:1). 

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

Bio je to peti pogodak za popularnog "Bekama", koji je u prvom krugu takmičenja takođe tresao mrežu Lučanaca u zapadnom delu Srbije, kada su crveno-beli takođe bili ubedljivi (4:1). Tada je Mijatović dao prvenac, da bi potom "gurao" Zvezdu ka pobedama, kada se mučila u duelima protiv Radnika (3:1), Javora (3:2) i Železničara u Pančevu (2:1).

Zato i ne čudi što su mnogi evropski klubovi već bacili udicu na bisera crveno-belih. Interesovanje bratskog ruskog Zenita (zajednički sponzor Gasprom) odavno postoji, udicu je bacila i slavna Benfika, raspituje se i holandski Fejenord, dok i lovci na talente austrijskog šampiona Salcburga žele da dovedu Jovana u Mocartov grad.

Ostaje pitanje kako će Zvezda reagovati na sve ovo i da li će dozvoliti svom "dragulju" da već u debitantskoj sezoni kada je "eksplodirao" golovima, promeni sredinu ili će, pak, sa Mijatovićem i naredne sezone, ako odbrani titulu, krenuti u pohod na grupnu fazu Lige šampiona.

Prelazni rok je blizu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading