FIBA NEMA MILOSTI! Hrvat zbog žestoke SUSPENZIJE završava KARIJERU!

Autor:

Sport

13.12.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal u komšiluku odjeknuo širom sveta.

FIBA NEMA MILOSTI! Hrvat zbog žestoke SUSPENZIJE završava KARIJERU!

Foto: printscreen/youtube/Krastavac mjeseca

Svojevremeno je Josip Barnjak (24) važio za jednog od najvećih talenata hrvatske košarke. Radi se o košarkašu koji je bio deo generacije, koja se na Evropskom prvenstvu do 20 godina okitila srebrnom medalju, a sada mu je karijera gotovo uništena.

Naime, FIBA je suspendovala Barnjaka do 2031. godine zbog „povreda kodeksa etike i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima“. Prostoje rečeno nameštao je mečeve i zbog toga je "popio" drakonsku suspenziju.

Barnjak je od 2017. do 2022. godine igrao za Škrljevo u hrvatskoj ligi, a čak je poslednje sezone bio i kapiten pre nego što se otisnuo u Mađarsku.

Sada mu sledi pauza od osam godina, te će po isteku kazne imati 32, što znači da je njegova karijera praktično zavšrena.

Treba reći da Josip Barnjak nije jedini igrač Škrljeva koji se bavio nameštanjem utakmica. Pre nekoliko meseci njegov saigrač Stefan Šajin je iz istog razloga dobio doživotnu zabranu.

Inače, ovo nije prvi skandal u komšiluku, pošto je najbolji svetski rukometni sudija Matija Gubica iz Hrvatske, takođe, zaradio suspenziju, ali od strane EHF.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading