SKANDAL! Suspendovan NAJBOLJI svetski sudija, zbog KRŠENJA pravila!

Autor:

Sport

13.12.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici EHF su odmah reagovali.

SKANDAL! Suspendovan NAJBOLJI svetski sudija, zbog KRŠENJA pravila!

Foto: www.profimedia.rs

Svetski rukomet je zahvaćen skandalom, pošto je poznati internacionalni sudija Matija Gubica iz Hrvatske suspendovan na tri godine! Prema tvrdnjama EHF, Hrvat nije nameštao mečeve, ali je prekršio određena pravila ponašanja.

Gubica je suspendovan na tri godine, saopštili su iz EHF, a u obrazloženju se navodi da hrvatski arbitar nije učestvovao u nameštanju mečeva, međutim, prekršio je pravila ponašanja koja ova institucija propisuje.

- Rukometni sud EHF je došao do odluke u slučaju otvorenom protiv sudije Matije Gubice. Gubica je proglašen krivim, jer je prekršio osnovne obaveze navedene u EHF pravilniku ponašanje i u IHF etičkom kodu. Zbog ovih prekršaja rukometni sud je odlučio da Gubicu suspenduje sa takmičenja u naredne tri godine - navodi se u zvaničnom saopštenju EHF.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Gubica i Milošević su proglašeni za najbolje sudije u 2022.

Osim suspenzije, Hrvat Gubica mora da plati i novčanu kaznu u iznosu od šest hiljada evra.

Inače, dve trećine suspenzije i kazne su uslovne uz rok od dve godine, a kako mu kazna teče od 1. juna 2023. godine, to znači da će zapravo za oko pola godine moći opet na teren. 

U tandemu sa zemljakom Branislavom Miloševićem, Gubica je godinama činio jedan od najpoznatijih sudijskih parova, a ove godine su u izboru portala "Handball Planet“ proglašeni najboljim sudijskim tandemom na svetu.

Matija Gubica ima rok od sedam dana da uloži žalbu na ovu odluku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading