RADNIČKI PREOKRENUO I POBEDIO PARTIZAN NA ČAIRU! "KEC" U NIŠU! Večiti derbi će odlučiti jesenjeg ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

11.12.2023

15:30 >> 18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički je u Nišu dočekao Partizan u 18. kolu Superlige Srbije i slavio posle preokreta rezultatom 2:1.

RADNIČKI PREOKRENUO I POBEDIO PARTIZAN NA ČAIRU! "KEC" U NIŠU! Večiti derbi će odlučiti jesenjeg ŠAMPIONA!

Foto: Starsport

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 2:1

Strelci: Saldanja - 53, Petrov (P) - 67. i Ilić (Ag) - 73. minut. 

Stadion: "Čair". Sudija: Marko Ivković.

RADNIČKI NIŠ: Rosić - Jamkam, Vojnović, Bakić - Jovanović (od 90. Fraj), Ilić, Pejović, Petrović - Mesarović (od 77. Stajić), Belaković (od 77. Cvetković) - Petrov (od 86. Ivelja).

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Antić, Saničanin, Ilić - Kanute (od 63. Šćekić), Zahid, Natho (od 71. Nikolić) - Saldanja, Belić (od 78. Jovanović) - Kalulu (od 78. Menig).

 

Ne toliko sadržajno prvo poluvreme počelo je vrlo ravnopravnom borbom, uostalom tako je stanje na terenu izgledalo tokom celog prvog dela igre. Prva ozbiljnija prilika na meču bila je delo Bakića koji je, nakon užasne reakcije Jovanovića prilikom koje mu je ispala lopta iz ruku, pokušao atraktivno „makazicama“ i poslao loptu vrlo malo iznad gola gostiju. Radnički je generalno imao bolje šanse tokom prvih 45 minuta, te se Petrov u više navrata našao u prilici, ali se na kraju jedne propisno obrukao. Oko pet minuta pre odlaska na pauzu, dobio je izuzetnu loptu sa krila i ostao sam ispred gola, međutim, poslao ju je preko gola sa svega nekoliko metara. Partizan je najozbiljnije pripretio golu domaćina na samom isteku prvog poluvremena kada je Natho udarcem sa ivice šesnaesterca „pošteno“ namučio Rosića, koji je, ipak, zadržao egal za kraj prvog dela.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom domaćina. Međutim, Jamkam nije iskoristio „jedan na jedan“ sa Jovanovićem i već u sledećem napadu usledila je kazna na drugoj strani. Saldanja je ponovo heroj Partizana, pošto se na nimalo lakoj podlozi snašao sjajno i loptu proturio pored Rosića za prednost crno-belih. Tek tada je krenulo „veselje“. Nije ovo nimalo sputalo izabranike Slavoljuba Đorđevića koji su posle samo tri minuta imali novu veliku priliku kada se lopta nakon šuta Belakovića odbila od defanzivca Partizana i izuzetno namučila Jovanovića koji ju je krajnjim naporom odbio u korner. Ipak, nije izdržala odbrana tima Igora Duljaja. Saničanin je bio vrlo neoprezan u svom šesnaestercu u 64. minutu, a to nije promaklo sudiji Marku Ivkoviću koji je odmah pokazao na belu tačku videvši udarac laktom Belakoviću. Ko bi drugi nego Sava Petrov preuzeo odgovornost, elegantno je „bocnuo“ loptu i doneo izjednačenje Nišlijama. Ni tu se Meraklije nisu zaustavile, pošto su došle do potpunog preokreta samo šest minuta kasnije. „Raketa“ Mesarovića koju je u korner odbio Jovanović samo je nagovestila ono što će uslediti. Usledio je udarac iz ugla, a defanzivac crno-belih Mihajlo Ilić nije očekivao loptu koja ga je iznenadila i od njega se odbila u mrežu gola gostiju za veliku radost na „Čairu“. Herojski je reagovao Petrović kada je pred sam istek regularnog dela igre klizećim startom sprečio siguran pogodak Zahida. Pritiskao je Partizan do kraja, međutim, na kraju je upisao poraz od pretposlednje ekipe Superlige Srbije i sada je izjednačen po broju bodova sa Crvenom zvezdom.

TOK MEČA:

94. minut - Kraj meča! Radnički je savladao Partizan rezultatom 2:1 posle preokreta na "Čairu"! Crno-beli su sada izjednačeni na tabeli Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom.

91. minut - Jovanović napušta teren, umesto njega u igri je Fraj.

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade.

89. minut - Kakav blok Petrovića kojim je sprečio gotovo siguran pogodak Zahida! Izuzetno je zanimljiva završnica susreta.

88. minut - Nepotreban žuti karton zaradio je Ivelja koji je nekoliko minuta ranije zamenio Petrova.

85. minut - Još jednom su prebledeli navijači Partizana. Jovanović je najzapaženiji igrač u redovima crno-belih, s obzirom da je zaustavio još jedan opasan pokušaj. Posle svega dosuđen je ipak ofsajd.

73. minut - Gol za Radnički, Nišlije dolaze do preokreta! Loše je reagovao Mihajlo Ilić nakon kornera i sproveo loptu u sopstvenu mrežu.

72. minut - Kakva "bomba" Mesarovića! Još jedna odlična reakcija Jovanovića na golu. Biće korner za Radnički.

70. minut - Evo i prvih "čarki" na terenu koje su nastale nakon simuliranja jedinog strelca za Radnički Petrova. On je za to zaradio žuti karton.

67. minut - Sava Petrov donosi izjednačenje Radničkom! Bio je precizan sa penala i vrlo elegantno "bocnuo" loptu.

64. minut - Ivković pokazuje na belu tačku! Penal je za Radnički! Saničanin je neoprezno laktom udario Belakovića.

57. minut - Kakva prilika za Radnički i kakva reakcija Jovanovića! Šutirao je Belaković, nakon čega se lopta vrlo nezgodno odbila, ali je čuvar mreže crno-belih vrhovima prstiju sprečio izjednačenje.

53. minut - Gol za Partizan! Strelac je Saldanja koji se sjajno snašao u završnici na nimalo lakoj podlozi i proturio loptu pored Rosića za prednost crno-belih.

52. minut - Kakva prilika za Jamkama! Dobio je pravovremeni pas u prostor od Mesarovića, ali nije uspeo iz izgledne šanse da savlada Jovanovića.

50. minut - Skočili su iz redova Partizana jer smatraju da je Jamkam nepropisno zaustavio Saldanju u svom šesnaestercu, ali neće biti ništa od penala.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Rezultat je 0:0.

45. minut - Najbolji pokušaj crno-belih na meču bio je delo Natha koji je šutirao snažno sa ivice šesnaesterca, ali je Rosić sjajno reagovao.

44. minut - Žuti karton je i za Aleksandra Vojnovića koji je krajnje neoprezno zaustavio Natha.

43. minut - Još jedan žuti karton za Partizan. Ovog puta je opomenut Aranđel Stojković koji je nepropisno zaustavio Petrova.

Republika

Foto: Starsport

Promašaj Petrova

40. minut - Ubedljivo najbolja prilika u dosadašnjem delu meča za Petrova koji je prebacio loptu preko gola sa svega dva metra udaljenosti.

38. minut - Natho je uputio prvi udarac u okvir gola Nišlija sa velike udaljenosti, ali je to bio lak posao za Rosića.

37. minut - Vrlo tečan kontranapad Partizana završen je lošim udarcem Saldanje koji se žali na stanje terena.

34. minut - Radnički igra odlično i on je taj koji ima ozbiljnije napade. Lopta je posle novog pokušaja završila u korneru nakon kog je Petrov šutirao glavom pored stative.

30. minut - Kanute je uputio prvi ozbiljniji pokušaj ka golu Radničkog, međutim vrlo neprecizan.

27. minut - Sjajan kontranapad Nišlija. Petrov je probio po desnoj strani i centrirao za Mesarovića koji je otišao malo ispred lopte, te nije mogao da šutne dovoljno dobro.

20. minut - Mihajlo Ilić je prvi igrač koji je dobio žuti karton danas. Neće imati pravo nastupa na sledećem meču.

16. minut - Kakva prilika za Bakića! Domaći su izveli korner, golman gostiju je ispustio loptu, a mladi Bakić atraktivno "makazicama" poslao loptu tik iznad nebranjene mreže.

Republika

Foto: Starsport

Duel ofanzivca crno-belih i devanzivca Radničkog

12. minut - Zahid i Kalulu su odlično kombinovali, međutim Pakistanac se zapetljao u završnici i upropastio priliku.

7. minut - Radnički za sada sjajno odoleva napadima Partizana i borba je potpuno ravnopravna.

3. minut - Prva prilika na meču za Mesarovića koji je imao vrlo dobru šansu, ali nije adekvatno zahvatio loptu.

1. minut - Meč je počeo!

PRE UTAKMICE

15.55 - Uskoro počinje meč na "Čairu"!

15.50 - Podsetimo, Partizan je nakon Zvezdinog trijumfa nad lučanskom Mladosti u međuvremenu izgubio lidersku poziciju, ali će u slučaju pozitivnog rezultata protiv Radničkog imati priliku da se vrati na čelo superligaške tabele. Meraklijama su preko potrebni bodovi, s obzirom da ih trenutno od začelja tabele deli svega dva poena, pa je sigurno da se neće lako predati.

15.40 - Pravdu na današnjoj utakmici deliće Marko Ivković, dok će mu pomagati Nikola Obradović i Marko Živković.

15.30 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog "Republike", posvećen utakmici 18. runde srpskog elitnog prvenstva između Radničkog iz Niša i Partizana. Uvod:

Radnički Niš od 16 časova dočekuje ekipu Partizana na domaćem stadionu u okviru 18. kola Superlige Srbije.

Partizan će na niškom "Čairu" pokušati da se iskupi za nešto slabije izdanje u mečevima protiv Grafičara u kupu i TSC pred svojim navijačima. Crno-beli su, u međuvremenu izgubili lidersku poziciju, ali će u slučaju pozitivnog rezultata protiv Radničkog imati priliku da se vrate na čelo superligaške tabele. Meraklijama su preko potrebni bodovi, s obzirom da ih trenutno od začelja tabele deli svega dva poena, pa je sigurno da se neće lako predati.

Samo dan ranije crno-bele su dočekali užasni uslovi.

Na travnatoj podlozi stadiona se na par mesta trava ni ne nazire od blata i kaljuge, pa je jasno da po takvim uslovima lopta ne može da se kreće kako bi to inače bio slučaj. Takođe, povećava se i rizik od povreda, ali se nadamo da nećemo svedočiti jednoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading