PARTIZAN IZBEGAO BLAMAŽU! Grafičar na penal ruletu ISPUSTIO istorijsku pobedu! Jovanovići sprečili SENZACIJU! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.12.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su savladali Grafičar u Humskoj posle boljeg izvođenja penala, rezultatom 6:5 (1:1, 0:0).

PARTIZAN IZBEGAO BLAMAŽU! Grafičar na penal ruletu ISPUSTIO istorijsku pobedu! Jovanovići sprečili SENZACIJU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Preživeli su “pakao” izabranici Igora Duljaja u ovom meču, ali su u finišu meča golom svog bisera Dušana Jovanovića stigli do izjednačenja, a potom i posle izvođenja penala obezbedili plasman u četvrtfinale na "penal ruletu".

Jovanovići su na kraju spasli crno-bele, pošto je vunderkind "parnog valjka" Dušan osigurao jedanaesterce, a iskusniji Aleksandar odbranio udarac Andrije Fratovića u trećoj seriji i doprineo ulasku među osam u nacionalnom kupu.

Imaće Partizan za čim da žali, što nije slavio u regularnom delu, pošto su izabranici Igora Duljaja prokockali šansu da još do poluvremena steknu rezultatsku prednost, kada su propustili veliki broj prilika. Pre svih Samed Baždar, koji je nekoliko puta mogao da se proslavi.

Republika

Foto: Starsport

 

Šanse u 10, 12, 18, 26. i 30. minutu mladog napadača, ostale su nerealizovane, dok je u većini pomenutih golman prvoligaša Ivan Guteša činio čuda ispred svoje mreže.

Ni gosti iz Partizanovog komšiluka, nisu bili fokusirani samo na odbranu. Umeo je Grafičar nekoliko puta da na muke stavi Aleksandra Jovanovića, a najbliži golu bili su u 33. minutu. Tada je Babakar šutirao iskosa, međutim, golman “parnog valjka” je odbranio njegov udarac. Vredni pomena bili su i pokušaji Matića (13.) i Stojanovića šest minuta kasnije, ali se rezultat nije promenio.

Kazna za silne promašaje, stigla je Partizan u 65. minutu, sevnula je “levica” Ajdara s 16 metara, koju je samo padom ulepšao Aleksandar Jovanović i lider Superlige našao se na kolenima.

Kada su mnogi mislili da će crno-beli doživeti novi nokaut u kupu, mlađani Jovanović je ispratio centaršut po zemlji Natha i rutinski smestio loptu u mrežu za 1:1.

Do kraja nije više bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala.

Presudna je bila treća serija, u kojoj je udarac Andrije Fratrovića odbranio Aleksandar Jovanović, pa su do kraja Kalulu, Zahid i Saldanja, koji je postigao gol odluke iz penala, učinili da ne dođe do nove blamaže u Kupu Srbije, posle one iz prošle sezone kada je takođe sa jedanaesteraca "parni valjak" ispao od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

PARTIZAN - GRAFIČAR penalima 6:5 (1:1, 0:0)

STADION: Partizana. STRELAC: D.Jovanović 79. - Ajdar 66. SUDIJA: Andrija Stojanović. ŽUTI KARTON: Babakar (Grafičar). Crveni karton: Babakar 66.

PARTIZAN: A. Jovanović - Filipović (46. Stojković), Saničanin, Medina, Šehović - Šćekić (76. D. Jovanović), Belić - Menig, Natho, Trifunović (46. Zahid) - Baždar (46. Saldanja).

GRAFIČAR: Guteša - Matić, Ogbu, Jovanović, Radojević - Ćurić, Vasiljević - Mladenović (69. Petrović), Stojanović, Ajdar (77. Vukičević) - Babakar.

Kup Srbije, 1/8 finala

Vršac - Napredak 1:0
Čukarički - Javor 4:1
Voždovac - Radnički SM 6:3
Radnički 1923 - Smederevo 5:0
Inđija - Novi Pazar 2:3
Mladost - Vojvodina 0:3
Crvena zvezda - Radnički Niš 5:0
Partizan - Grafičar pen 6:5 (1:1)

 

PENALI

6-5 Saldanja donosi prolaz Partizanu u četvrtfinale! Gotovo je!

5-5 Đukić ne greši, ali sada se crno-beli pitaju.

5-4 Zahid siguran i Partizan ima prednost

4-4 Aleksej Vukičević pogađa.

4-3 Kalulu donosi vođstvo Partizanu, koji je u boljoj poziciji.

PROMAŠAJ Andrija Fratrović promašuje, tačnije Jovanović ga je pročitao i odbranio udarac. Partizan u prednosti.

3-3 Kristijan Belić pogađa na isti način kao prethodno Aleksa Jovanović.

2-3 Aleksa Jovanović šalje prezimenjaka Aleksandra u jednu, loptu u drugu stranu.

2-2 Natho od prečku pogađa za izjednačenje.

1-2 Petrović.

Prvi penal izvodi Grafičar.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice, gledaćemo penale u Humskoj - 1:1.

90+1. minut - Zahid je pokušao iskosa, Guteša mu je odbranio padom u noge!

Još četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

Republika

Foto: Starsport

 

90. minut - Odlična prilika za Grafičar da dođe do pobede, zablistao je Jovanović. Prodor Petrovića uz gol-aut liniju, tukao je u bliži ugao i golman Partizana je odbranio šut.

89. minut - Udarac Gajada Zahida otišao je kraj gola.

88. minut - U slučaju nerešenog rezultata gledaćemo odmah penale.

87. minut - Belić je uposlio Kalulua, međutim, samo korner za Partizan koji je neuspešno završen. 

81. minut - Novi šut Jovanovića otišao je pored stative.

79. minut - GOOOL!!! Dušan Jovanović izjednačava rezultat, na pravom je bio mestu mladi napadač posle centaršuta Natha - 1:1.

77. minut - Aleksej Vukičvić je zamenio strelca jedinog gola Ognjena Ajdara.

76. minut - Završen je meč za Aleksandra Šćekića, na terenu je Dušan Jovanović.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Grafičara slave vođstvo

73. minut - Pokušaj Nathaa s 15 metara, premlako za Ivana Gutešu.

69. minut - Šansa za Šehovića, njegov udarac otišao je preko gola. Menja Grafičar, Petrović je na terenu umesto Mladenovića.

66. minut - Drugi žuti karton za Babakara, koji je "pocrveneo" i Grafičar nastavlja s desetoricom.

65. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Grafičar vodi u Humskoj golom Ognjena Ajdara - 0:1!

64. minut - Velika prilika za Natha posle dodavanja Meniga, međutim, "uhvaćen" je kapiten crno-belih bio je u ofsajdu.

62. minut - Grafičar je izveo peti korner, ali se akcija završila nepreciznim udarcem daleko od Jovanovićevog gola.

60. minut - Šut Saldanje sa distance, nije bilo problema za Gutešu.

56. minut - Ogbu je klizećim startom zaustavio Saldanju koji je pao, međutim, po sudiji Stojanoviću nije bilo osnova za najstrožu kaznu. 

54. minut - Babakar je primio dugu loptu koja je prošla iza defanzivaca Partizana, ali ga je De Medina zaustavio.

Republika

Foto: Starsport

 

50. minut - Čim je kročio na teren, Saldanja se našao u prilici. Šutirao je iz okreta Brazilac sa 16 metara, ali je Guteša skrenuo loptu u korner, posle kojeg se Grafičar odbranio.

46. minut - Promene u Partizanu, trener lidera Superlige Igor Duljaj ubacio je Stojkovića, Saldanju i Zahida umesto Filipovića, Baždara i Trifunovića.

Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena - 0:0.

44. minut - Filipović je centrirao, Ogbu lako izbacio loptu i otklonio opasnost.

39. minut - Belić je bio u šesnaestercu pokušao je da nađe Baždara, izborio je samo korner koji će izvesti Natho. Ubačaj Izraelca izbacio je Matić.

38. minut - Ponovo je na mukama bio Jovanović, udarac Ajdara odbranio je golman Partizana, usledio je potom centaršut Babakara, ali je i to pokupio čuvar mreže crno-belih.

33. minut - Kakva prilika za Grafičar, "zicer" se ukazao Babakaru koji je odmah tukao, ali mu se Jovanović bacio u šut i odbranio već viđen pogodak!

Foto: Starsport

Strahinja Stojanović i Kvinsi Menig

31. minut - Još jedna šansa za Partizan, ovog puta za Meniga, čiji je pokušaj osujetio Ivan Guteša.

30. minut - Nova sjajna prilika za Baždara, šutirao je ka golu Grafičara, ali je Guteša opet izašao kao pobednik.

26. minut - Kombinovali su Natho i Baždar u šesnaestercu, usledio je udarac mladog napadača koji je Guteša lako ukrotio.

25. minut - Menig je poslao oštar centaršut, prejako za Trfifunovića. U međuvremenu žuti karton za Babakara koji je u pokušaju da uhvati "makazice" udario Medinu u glavu.

24. minut - Opet preti prvoligaš, sada je u šansi bio Babakar čiji je udarac glavom krajnjim naporom Jovanović zbio u korner.

Foto: Starsport

Uroš Trifunović s loptom pored Ogbua iz Grafičara

19. minut - Uzvraća Grafičar preko Stojanovića, usledio je njegov šut iz kaznenog prostora koji je odbranio Jovanović. I da je postigao gol, ne bi vredeo, jer se fudbaler gostiju nalazio u ofsajdu.

18. minut - Novi pokušaj Baždara sa nekih 17-18 metara, šut napadača Partizana odbranio je golman gostiju Guteša, poslavši loptu u korner.

Republika

Foto: Starsport

Samed Baždar

13. minut - Grafičar je prvi put zapretio i to ozbiljno. Matić je centrirao, a Ajdar glavom poslao loptu nekoliko santimetara iznad Jovanovićeve prečke.

12. minut - Ponovo je Baždar bio u šesnaestercu gostiju, želeo je da ispadne nesebičan, ali pogrešio je pri slanju povratne lopte i defanzivci Grafosa su lako otklonili opasnost.

10. minut - Uspeo je u padu Baždar da uputi šut, Guteša je intervenisao u korner, isti je izveo Natho, a Šćekić iz blizine prebacio gol.

4. minut - Pokušao je iskusni Izraelac udarcem sa 17 metara, njegov udarac otišao je pored gola.

2. minut - Natho je uposlio Filipovića koji je šutirao, ali je odbrana Grafičara izbila u korner.

1. minut - Utakmica je počela!

Fudbaleri Partizana i Grafičara od 16 sati u Humskoj igraju poslednji meč osmine finala Kupa Srbije.

Igor Duljaj poziva na oprez.

- Svaka utakmica je važna, kao i ova protiv Grafičara. Bez obzira što je to tim iz prve lige, ako ne shvatimo ozbiljno tu utakmicu, nemamo šta da tražimo. To je mlada ekipa, dosta agresivna, imaju veliki motiv, igraju protiv Partizana. Ukoliko ne budemo imali ozbiljan pristup, imaćemo dosta problema- rekao je Duljaj.

Marko Neđić trener Grafičara poštuje otkrio je šta ga najviše muči.

- Na kup utakmici nećemo moći da računamo na igrače, koji su na dvojnoj registraciji i igraju za Crvenu zvezdu. Ostaje mali žal što neće imati priliku da nastupe na predstojećem meču i iskuse ovakvu utakmicu. Sa druge strane svi ostali igrači su na raspolaganju, vredno su radili, slušali sugestije. Bićemo maksimalno spremni za važan duel koji nas očekuje. Najbitnije je da održimo koncentraciju tokom svih 90 minuta i ispoštujemo dogovore-  rekao je Neđić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading