PROVOKATORI UDARILI NA SRBE: Orkestrirano nas napadaju na fudbalu

Autor:

Sport

18.10.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u poslednjih mesec bilo više podmuklih udara koji nemaju veze sa sportom.

PROVOKATORI UDARILI NA SRBE: Orkestrirano nas napadaju na fudbalu

Foto: Starsport

Uspeh Srbije želi da se zaseni u svakom pogledu i svuda. O tome svedoče orkestrirani napadi na našu zemlju i to na fudbalskim terenima širom sveta! Samo u poslednjih mesec dana svedoci smo brojnih mučkih provokacija od navijača rivala, pa čak i iz zemalja koje nemaju veze s nama u ovom trenutku. Sve kako bi se eventualno izazvao novi slučaj "Dron", kao 2014, pa Srbija bila kažnjena i ostavljena bez Evropskog prvenstva.

Poslednji primer je provokacija usred Beograda, na meču između Srbije i Crne Gore (3:1). Među gostujućim navijačima u kavezu Marakane mogli su da se vide i očigledno hrvatski navijači, sa sve šahovnicama na trenerkama.

 

 

Naravno, iz Crne Gore i Hrvatske usledilo je spinovanje da su za incident krivi Srbi, koji su Crnogorcima vikali: "Šiptari, Šiptari." Tačnije jedan "navijač prerušen u redara", koji je ukrao zastavu Crnogorcima i izazvao divljanje i lomljenja stolica. Jedino što niko ne govori šta je bilo na toj zastavi, pa je redar morao da je ukloni, a da je posle vrati kad je meč završen.

Foto: Twitter.com/ Hooligans.cz Official

 

Zato znamo šta je pisalo na šalu mađarskog navijača na Puškaš areni u subotu na meču između Mađarske i Srbije (2:1). On je visoko podizao šal na kojem je pisalo Kosovo, kojim je provocirao Srbe, aludirajući na lažnu državu na prostoru južne srpske pokrajine. Na sreću, nisu reagovali navijači Srbije, ali je na visini zadatka bila mađarska policija.

Još su sveže i provokacije iz Londona i Atine, na utakmicama Lige Evrope. Na prvoj je tokom meča između Vest Hema i TSC osvanula zastava Albanije, a na drugoj transparent "Kosovo je Albanija" među navijačima AEK protiv Ajaksa, zbog čega su se Grci posle izvinjavali.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading