SRBI SU KRIVI ZA SVE: Hrvati udarili po nama da odbrane Crnogorce

Autor:

Sport

18.10.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijače "orlova" optužili za vređanje na nacionalnoj osnovi.

SRBI SU KRIVI ZA SVE: Hrvati udarili po nama da odbrane Crnogorce

Foto: Starsport

Navijači Srbije

Fudbaleri Srbije savladali su Crnu Goru sa 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i praktično se 99 odsto kvalifikovali za turnir u Nemačkoj dogodine. Međutim, osim bravura Aleksandara Mitrovića i drugova, utakmicu na Marakani obeležili su i veliki incidenti kada su navijači Crne Gore u "kavezu" našeg najvećeg stadiona počeli da divljaju i lome i bacaju stolice.

Navodno, kako prenose crnogorski mediji, za sve je kriv jedan redar u žutom prsluku koji je skinuo zastavu Crnogorcima i odneo je, pa su policajci morali da je vraćaju. Ko je ta osoba nije poznati, ali su se sada u hajku na Srbe uključili Hrvati tvrdeći da je to bio prerušeni navijač Srbije. I to nije sve, oni su optužili Srbe da su vređali Crnogorce na nacionalnoj osnovi.

Republika

Foto: printscreen/Twitter

Navijači Crne Gore divljali u "kavezu" Marakane

- Nakon što je Srbija u 73. minutu postigla drugi gol, slavlje domaćih i tugu gostiju iskoristio je navijač Srbije koji se prerušio u redara. Sa markerom na sebi došunjao se do ograde kaveza za gostujuće navijače, a onda im je ukrao zastavu. Zbog toga su Crnogorci podivljali. Čupali su stolice i njima gađali navijače Srbije na tribinama oko njihovog kaveza na zapadnoj tribini, a onda ih bacali i u teren. Navijači Srbije na to su im uzvratili povicima "Šiptari". Tako vređaju Crnogorce jer u toj državi žive brojni Albanci, a pripadnici tog naroda igraju za Crnu Goru. Srbi ipak Albance ne podnose - napisao je skandalozno hrvatski portal Index.hr.

Osim što pravdaju Crnogorce, Hrvati ovakvim natpisima pravdaju i sebe. Naime, na tribinama Marakane među gostujućim navijačima bilo je i Hrvata, što se moglo videti po šahovnicama na njihovim trenerkama. Zato nije isključeno da su upravo oni započeli divljanje u "kavezu", pa sada hrvatski mediji pokušavaju da ih operu usmeravanjem pažnje na drugu stranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Crnogorac

18.10.2023 14:04

E baš nađoše hrvatići da nas brane od braće😂😂😂