DŽAKA I ŠAĆIRI OPET PRETE SRBIJI: "Orlovi" spremni na osvetu

Autor:

Sport

18.10.2023

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša reprezentacija možda dobije priliku da poravna račune sa još nekom selekcijom.

DŽAKA I ŠAĆIRI OPET PRETE SRBIJI: "Orlovi" spremni na osvetu

Foto: Starsport, Tanjug

Fudbaleri Srbije su jednom nogom na Evropskom prvenstvu posle 24 godne, dok je drugom već zakoračeno i samo se čeka da se spusti na tlo Nemačke, što će se izgledno desiti 19. novembra posle poslednje utakmice u kvalifikacijama za EVRO 2024 protiv Bugarske u Leskovcu. Kako se znaju gotovo sve reprezentacije koje će nastupiti na kontinentalnoj smotri, odnosno potencijalni sastavi šešira na žrebu, počele su kalkulacije ko bi mogao sa kim da završi u grupi.

Foto: Starsport

 

 

A tu možemo videti još jedan okršaj Srbije i Švajcarske, kao na Mudnijalu u Kataru. S tom razlikom da su izabranici Dragana Stojkovića Piksija sada mnogo jači, iskusniji i spremni za osvetu za poraz sa 3:2. Naime, "orlovi" će gotovo izvesno završiti u trećem šeširu što znači da će na žrebu dobiti po jednog ood rivala iz preostala tri. A kako sada stvari stoje, u prvom će se naći Nemačka, POrtugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija, dok su u drugom Mađarska, Danska, Albanija, Turska i Austrija. Upravo su te reprezentacije potencijalni protivnici Srbiji, pa nam osim tima albanskih provokatora Džarnana Šaćirija i Granita Džake prete i pravi Albanci. S druge strane, ko god bi došao iz prvog šešira posao bi bio težak.

 

 

Međutim, pakao potencijalno vreba i iz četvrtog šešira i zove se Italija! Naime, branilac trofeja, ako se uopšte plasira na EVRO 2024 mogao bi da završi u četvrtom šeširu zajedno sa Slovačkom, Rumunijom, Izraelom, Grčkom i Poljskom.

S druge strane, Srbija ne bi mogla da ukrsti sa ostalim selekcijama iz trećeg šešira. A tu su Hrvatska, takođe pod uslovom da ode na EP, Holandija, Češka, Slovenija, kao i naši veliki dužnici Škoti koji su nas sprečili da odemo na EVRO 2020 pobedivši nas u finalu baraža Lige nacija na Marakani.

OVO SU POTENCIJALNI SASTAVI ŠEŠIRA

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija

TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.

ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading