SRBIJA IH STVORILA, A SADA JOJ PRETE: Crnoj Gori gotovo CEO TIM ponikao kod nas

Autor:

Sport

17.10.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina igrala u Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali i ostalim srpskim klubovima, pa tako Vojvodina ima dvojicu aktuelnih "đetića".

SRBIJA IH STVORILA, A SADA JOJ PRETE: Crnoj Gori gotovo CEO TIM ponikao kod nas

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crne Gore

Fudbaleri Srbije igraju večeras protiv Crne Gore možda i sudbonosni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Biće to duel starih poznanika u svim strukturama, od igrača, selektora, ljudi zaposlenih u nacionalnim savezima, do navijača na tribinama Marakane. Koliko su ekipe povezane videlo se kada su "orlovi" gostovali u Podgorici, a evidentno je i ako se pogledaju biografije igrača oba tima.

Za izabranike Dragana Stojkovića Piksija je i očekivano da je većina njih ponikla na srpskim terenima. Doduše ne svi, jer imamo igrače poput Nemanje Gudelja i Lazara Samardžića koji nikada nisu igrali za srpske ekipe. Međutim, neverovatan je podatak da je Crnogorcima gotovo ceo tim koji je igrao na prethodnom meču ponikao, ili se fudbalski afirmisao u Srbiji. I to pre svega u Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali i ostalim srpskim klubovima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Vujačić i Savić nekad igrali za Partizan

Ali krenimo redom. Od startnih 11 koji su izašli na megdan Bugarskoj pre mesec dana samo golman Mijatović i Bakić nisu igrali u Srbiji. Ostala devetorica jesu - Vujačić (Partizan), Savić (Partizan), Šipčić (Rad), Marušić (Voždovac), Janković (Partizan), Lončar (Novi Pazar), Andrija Vukčević (Spartak), Krstović (Crvena zvezda) i Đurđević (Partizan).

Republika

Foto: Starsport

Sćekić i Savićević napadaju Grujića

Slična priča je i sa izmenama, bilo da su ulazile u igru, ili su ostale na klupi. Tako je Tomašević igrao u Partizanu, kao i Jovetić i Kosović, dok Marko Vukčević i dalje nosi dres Vojvodine, a Radunović Borca iz Čačka.

Foto: Starsport

Bili uzdanice Partizana - Janković i Kosović

Ni to nije sve. Za Crnu Goru je u ovom kvalifikacionom ciklusu igrali više igrača koji su prodefilovali srpskim fudbalskim terenima. Tako su protiv Srbije u Podgorici u martu igrali Aleksandar Šćekić, aktualni fudbaler Partizana, te nekadašnji prvotimci Zvezde Marko Vešović, Vukan Savićević i Vladimir Jovović.

Foto: Starsport

Igrao protiv Srbije: Marko Vešović nastupao za Zvezdu

Tada je u sastavu bio i aktuelni fudbaler Vojvodine Lazar Carević (Vojvodina).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading