DOBIJATE 50 ODSTO POPUSTA AKO STE PIJANI, A POZOVETE TAKSI! Stručnjak otkrio kako da se smanji broj NESREĆA!

Autor:

Vesti

17.10.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove savete treba da poslušate, može ćete doći u situaciju da nekom pomognete, a ne znate kako!

DOBIJATE 50 ODSTO POPUSTA AKO STE PIJANI, A POZOVETE TAKSI! Stručnjak otkrio kako da se smanji broj NESREĆA!

Foto: pixabay.com

U Austriji se dogodila tragična nesreća kada se minibus pun radnika prevrnuo, uzrokujući ozbiljne povrede za osam osoba iz Srbije i Slovenije. Nažalost, izgleda da je vozač zaspao za volanom, što je dovelo do ove stravične nesreće.

U selu Ribari kod Prnjavora, dvojica mladića su izgubila živote nakon što je njihov Mercedes prvo udario u banderu, a zatim u betonsku ogradu. Jedan od mladića preminuo je na licu mesta, dok je drugi kasnije podlegao povredama. U ovom slučaju, uzrok nesreće bio je neprikladna brzina vožnje.

Na magistralnom putu Bogatić - Crna Bara, jedna osoba je izgubila život kada je tinejdžerka, koja nije posedovala vozačku dozvolu, izgubila kontrolu nad vozilom marke "BMW 3" i sletela s puta.

Foto: printscreen/KurirTV

Profesor Milan Vujanić

I ovo, nažalost, nisu jedine vesti koje ilustruju crnu nedelju na putevima, a ovim povodom gost "Pulsa Srbije" Kurir televizije je Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji.

- Nešto smo prestali da radimo što smo dobro radili, a to su pre svega investicije za pojačavanje sistema bezbednosti, obrazovanje ljudi, podizanje preventivnih sistema. Prevencija je kada učimo ljude da ne sednu bez vozačke dozvole i da pijani ne sednu. Recimo, mi nemamo uslugu koja je uobičajena u razvijenim zemljama, a to je da ukoliko ste popili, a iz restorana zovete taksi, vas će ta usluga koštati 50 odsto manje - započeo je Vujanić, pa dodao:

- Vaš auto ostane na tom mestu, a ako hoćete sa vašim kolima, onda ima čovek koji dođe na mopedu i vozi vas u vašim kolima. To je jedan od najlakših načina da sprečimo i drastično smanjimo vožnju u alkoholisanom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading