GRAĐANI, ČUVAJTE SE WOLT DOSTAVLJAČA, AKO BOGA ZNATE! Dok neko ne nastrada, neće se zaustaviti! Šok snimak kruži mrežama - koji prekršaj NIJE napravio? (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.10.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni akter ove priče bio je upravo dostavljač Wolta koji se bahatio na svom biciklu

GRAĐANI, ČUVAJTE SE WOLT DOSTAVLJAČA, AKO BOGA ZNATE! Dok neko ne nastrada, neće se zaustaviti! Šok snimak kruži mrežama - koji prekršaj NIJE napravio? (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Mediji već mesecima apeluju na bahate dostavljače kompanije Wolt, jer se i pored svih molbi i mejlova, sve uvek svodi na to da građani sami vode računa o svojoj bezbednosti.

Neretko su upravo Wolt dostavljači glavni krivci saobraćajnih nesreća u gradu, o čemu govori broj dojava građana, uz priložene snimke kao dokaz užasa u kom su se zatekli.

Jedan takav slučaj dogodio se sinoć u Beogradu, a glavni akter bio je upravo dostavljač Wolta koji se bahatio na svom biciklu, bez ikakve saobraćajne signalizacije

Snimak je osvanuo na društvenoj mreži Instagram, a na njemu se jasno može videti kako vozač ne mari za ostale učesnike u saobraćaju, već fura svoju vožnju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo i na slučaj kada je dostavljač motorom ušao na Kalemegdan i jurio, pa su roditelji koji su izveli mališane u park po sunčanom danu morali da ih sklanjaju da ih voltadžija ne pregazi!

Nažalost, izgleda da silni apeli nisu dovoljni da se reši ova muka koju muči većina sugrađana, te su zabeleženi i slučajevi gde su vozači drugih vozila imali udes jer im je Wolt dostavljač jednostavno - presekao put!

Neosporna je i činjenica je da se dostavljači ponašaju kao kamikaze, voze ne poštujući saobraćajne propise, jurcaju biciklima po kolovozu i trotoaru kao muve bez glave, zbog čega je bilo samo pitanje vremena kada će se ovako nešto dogoditi. 

Ozbiljan problem koji mora da se reši

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja je svojevremeno ispričao i da je u slučaju jedne saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo mladić od svedoka s lica mesta čuo da je taj momak stradao tako što je izbegavao biciklistu jedne kurirske službe, koji se nakon nesreće udaljio. 

Zaista je krajnje vreme da se neko ozbiljno posveti rešavanju ovog problema - izneo je Okanović. 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Wolt dostavljač

Nakon ovih slučajeva, poslali smo po ko zna koji put mail Woltu.

Zanimalo nas je kako objašnjavaju  kršenje zakona na ovaj način i da li su upoznati sa time kolika je propisana kazna za te prekršaje.

Većina građana se žali da ovo nije prvi put da im je bezbednost u saobraćaju ugrožena upravo zbog bahate vožnje njihovih radnika, a nas je takođe zanimalo da li je iko reagovao na to. Budući da je ovo učestala pojava, pitanje koje uvek stoji negde u vazduhu je i - da li oni uopšte prolaze neku obuku?

- Nije osvetljen, ne drži ruke na volanu, koristi mobilni dok upravlja biciklom, ne pokazuje rukom da zaobilazi zaustavljen automobil - jedan je od mnogih komentara koji su se nizali ispod ovog snimka.

- Oduzmite mu dozvolu - napisao je drugi korisnik.

- Izgiboše zbog 300 dinara dostave... 

Do objavljivanja ovog članka, nažalost, nismo dobili odgovore na pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 


 

Komentari (1)

Loading
Obavesten

11.10.2023 20:39

A Glovo su kao bolji.