ŠTA BI SRBIJA BEZ MITROVIĆA? Aleksandar Veliki ISPUNJAVA san dug 24 godine! Srbija nikad BLIŽA EP! Tadić skresao krila “sokolovima”! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.10.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru rezultatom 3:1 (1:1) u Grupi G, kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

ŠTA BI SRBIJA BEZ MITROVIĆA? Aleksandar Veliki ISPUNJAVA san dug 24 godine! Srbija nikad BLIŽA EP! Tadić skresao krila “sokolovima”! (VIDEO)

Foto: Starsport

Jednu od najvećih pobeda u novijoj reprezentativnoj istoriji izvojevala je selekcija Srbije, pošto je prizmljila "hrabre sokolove" i otpisala četu Miodraga Radulovića iz borbe za poziciju broj 2 i plasman u Nemačku 2024. godine.

Početak kao iz snova imali su izabranici Dragana Stojkovića, pošto su iz iole prvog ozbiljnijeg napada stigli do vođstva preko Aleksandra Mitrovića – 1:0.

Rekorder po broju golova za naš nacionalni tim je nagovestio ovakav epilog nekoliko trenutaka ranije, jer je njegov prvi pokušaj glavom nakon 180 sekundi završio nekoliko santimetara iznad prečke, ali su u narednom napadu “hrabri sokolovi” – prizemljeni!

Odlično dodavanje od strane nekadašnjeg saigrača iz Fulama Saše Lukića, “Mitrogol” je prihvatio oberučke i već u 9. minutu doveo Piksijev tim u vođstvo. Sevnuo je spoljni felš Aleksandra Velikog i mreža Crnogoraca se zatresla – 1:0.

SRBIJA - CRNA GORA 3:1 (1:1)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 25.884. Strelci: Mitrović 9, 73, Tadić 77 - Jovetić 45. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Žuti kartoni: Gudelj (Srbija), Savić, Jovović, Tomović (Crna Gora).
SRBIJA: V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (od 90+1. Babić), Gudelj (od 68. Maksimović), Lukić (od 79. Samardžić), Mladenović (od 46. Kostić) – Tadić, Ilić (od 46. S. Milinković Savić) – Mitrović.
 
CRNA GORA: Mijatović - Tući (od 85. Mugoša), Savić, Tomašević - Marušić, Janković (od 85. Osmajić), Kuč (od 85. Raičković), Camaj (od 73. Jovović), Vukčević (od 31. Radunović) - Jovetić, Krstović.
 
Standings provided by Sofascore

 

 

Očekivalo se da će posle toga Srbija krenuti još agresivnije. I jeste. Stvorili su domaći nekoliko solidnih prilika, jednu od njih propustio je Andrija Živković u 26. minutu, kada ga je uposlio Dušan Tadić, međutim, udarac ofanzivca PAOK-a zakačila je stativu i otišla daleko od cilja.

I, onda, u 35. minutu – “hladan tuš” za Srbiju i tajac na Marakani! Nekadašnji ljubimac grobara i svojevremeno kapiten Partizana Stevan Jovetić je hirurški precizno u kontri primio dugi pas Adama Marušića, našao se pred nemoćnim Vanjom Milinković-Savićem i, kao u najblistavijim danima, silovitim udarcem smestio loptu iza njegovih leđa. Izjednačenje – 1:1. Isti igrač je ubrzo potom imao novu priliku, ali je daleko lošije odreagovao nego u slučaju kod postizanja gola za poravnanje.

Republika

Foto: Starsport

 

Pokušao je selektor Stojković u nastavku uvođenjem Kostića i Sergeja Milinković-Savića da krene još ofanzivnije ka golu gostiju. Videlo se to odmah na terenu, ređale su se šanse Srbije, najbolju u 64. minutu nije imao sreće Sergej Milinković-Savić.

Naime, upravo je tandem rezervista bio u centru pažnje, jer je na Kostićev centaršut, SMS pokušao sjajnim udarcem u padu, da bi Milan Mijatović refleksno nogom zaustavio već viđen gol, izmamivši nove uzdahe na najvećem srpskom stadionu.

I konačno posle silnih propuštenih šansi, u tri minuta, potpuni rascep Crne Gore! Najpre im je ključni udarac zadao Mitrović, njegovim drugim golom u meču, a potpuno dotukao kapiten Tadić koji je na proslavi 102. utakmice u nacionalnom timu, postigao prelep gol s distance, poslavši loptu iza Milana Mijatovića za nedostižnih 3:1.

Srbija je sada na korak od cilja dugog 24 godine, plasmana na Evropsko prvenstvo, koje ovdašnja javnost sanja od 2000. i učešća u Nemačkoj. Bugari nas vode tamo. Na šampionat Evrope. I ponovo u Nemačku!

TOK UTAKMICE:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice! Srbija je pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1! Sada nam samo bod treba protiv Bugarske u Leskovcu, za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!

90. minut - Još četiri minuta sudijske nadoknade vremena.

88. minut - Žuti karton  za Vladimira Jovovića iz Crne Gore.

85. minut - Trostruka izmena u Crnoj Gori, na terenu su Mugoša, Osmajić i Raičković, izašli su Tući, Kuč i Janković.

82. minut - Nova šansa za Mitrovića, ipak je Mijatović ovog puta izašao kao pobednik.

79. minut - Menja Piksi: Ulazi Lazar Samardžić umesto Saše Lukića.

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!!! Tadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!!!! Kakav pogodak kapitena Srbije za 3:1, posle greške Marušića, sada bi trebalo da je sve gotovo!!!!

74. minut - GOOOOOOOOOL!!! Aleksandaaaaar VELIKI!!!! Mitroviiiiiiiiiiiić je sjajno odreagovao na dodavanje Tadića, kome je prethodno Sergej poslao loptu, Srbija VODI ponovo i ide ka EP - 2:1.

72. minut - Kod Crne Gore, Camaj izlazi, a ulazi bivši igrač Zvezde Vladimir Jovović.

71. minut - Odličan centaršut Filipa Kostića i još bolji udarac Tadića glavom, nijanse su odlučivale da lopta ode preko gola.

70. minut - Pavlović je imao dobru ideju, ali je Lukić dobio jaču loptu i nije uspeo da je stigne.

67. minut - Udarac Tadića iz velikog trka, neprecizno i daleko od cilja. Ulazi Nemanja Maksimović, izašao je Nemanja Gudelj.

63. minut - Faul Jankovića nad Gudeljom, ali ništa nije bilo ni iz ovog napada. Potom oštar centaršut Kostića, a Sergejev udarac nogom je odbranio Mijatović! Kakva šansa za Srbiju!!! Moglo je da bude 2:1 u našu korist!

61. minut - Još jedan korner, četvrti, za Srbiju u drugom poluvremenu! Izvodi ga Filip Kostić.

Republika

Foto: Starsport

 

60. minut - Opasnost! Crna Gora je imala šansu, Camaj je opalio po lopti s distance, nateravši Vanju da interveniše u korner. Čak tri puta u ovom napadu morao je da reraguje golman Torina, kako bi definitivno "bubamara" završila u njegovim rukama.

58. minut - Ni tri kornera zaredom nisu pomogla Srbiji da dođe do drugog gola, odbranili su se Crnogorci. Milan Mijatović će vratiti loptu u igru.

57. minut - Prvi korner u drugom poluvremenu za Srbiju. Izveo ga je Živković, centrirao na prvu stativu, ali je Milenkovićev šut glavom izbokiran, pa će dobiti novi korner Srbija.

55. minut - Pokušaj Gudelja s distance, silovito, ali jako neprecizno. Zanimljivo da u dosadašnjih sat vremena igre nije viđen nijedan ofsajd! To se ne pamti u skorije vreme.

Republika

Foto: Starsport

 

53. minut - Jovetić je udario srpskog defanzivca Miloša Veljkovića, koji je ostao na travi, ali se ubrzo pridigao i nastavio igru.

51. minut - Kostić je bio u prodoru, pokušao je Mitrović, ali bio izblokiran, potom i Tadić u šesnaestercu pokušava da proturi loptu do strelca prvog gola za Srbiju, ali bez uspeha.

48. minut - Poljak Marčinjak je pokazao prvi žuti karton, dobio ga je Nemanja Gudelj posle faula nad Markom Jankovićem.

Zvaničan podatak, 25.884 navijača prisustvuje večerašnjem meču na Marakani.

Republika

Foto: Starsport

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Iz igre su izašli Mladenović i Ivan Ilić, na terenu su Filip Kostić i Sergej.

Spremio je Piksi dvostruku promenu, na teren će Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić.

Uskoro počinje drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena - 1:1.

45+3. - Strahinja Pavlović je imao na kraju poluvremena šansu, ali je ostalo 1:1 na poluvremenu.

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade na stadionu "Rajko Mitić".

42. minut - Camaj je oboren, faul za Crnu Goru.

Foto: Starsport

Crnogorski reprezentativci slave izjednačenje na Marakani

41. minut - Ponovo je Pavlović bio u kaznenom prostoru gostiju i izborio korner, koji će izvesti Tadić. Centrirao je kapiten "orlova", ali su Crnogorci lako izbacili loptu.

40. minut - Agresivan u ofanzivi je bio Strahinja Pavlović, našao se srpski štoper u šesnaestercu Crne Gore, ali je Mijatović bio priseban i intervenisao.

39. minut - Novi pokušaj Jovetića, ovoga puta dosta nepreciznije. "Sokolovi" su se osokolili posle izjednačenja!

Republika

Foto: Starsport

Stevan Jovetić slavi gol

35. minut - GOL!!! Crna Gora je izjednačila preko Stevana Jovetića, bivši igrač Partizana iskoristio je kontranapad i neometan savladao Vanju Milinković-Savića. Sjajan udarac levom nogom, posle asistencije Adama Marušića - 1:1.

32. minut - Još jednom je Nemanja Gudelj završio na travi Marakane, naš igrač nad kome je napravljeno najviše faulova. Tadić je izveo faul i centrirao u kazneni prostor, gde je intervenisao Savić.

30. minut - Trenutno traje prekid, pošto se pomoć ukazuje Andriji Vukčeviću. Ipak će morati zbog povrede da napusti teren, umesto njega igraće Risto Radunović.

Republika

Foto: Starsport

Andrija Vukčević je zbog povrede napustio teren posle 30 minuta

26. minut - Mogla je Srbija da dođe do 2:0, šansu da duplira vođstvo imao je Andrija Živković. Njega je kapiten Tadić lepo uposlio, fudbaler PAOK-a je gađao dalji ugao, međutim, lopta je zakačila Mijatovićevu konstrukciju.

25. minut - Drže "orlovi" loptu u nogama, ne može Crna Gora ni da je osvoji, a kamoli da stvori šansu.

Republika

Foto: Starsport

Andrija Živković

20. minut - Imala je Srbija kontranapad preko Nemanje Gudelja, koga je u prodoru na oko 20 metara od gola gostiju zaustavila protivnička odbrana klizećim startom.

Odavno nije viđena ovakva slika ispred stadiona "Rajko Mitić", kada igra reprezentacija Srbije.

Foto: Republika.rs

 

 

19. minut - Ništa se ne dešava konkretno na terenu, Crnogorci drže loptu u nogama, ali se Srbija zonskom odbranom sjajno brani i drži

15. minut - Slobodan udarac imala je Crna Gora, usledio je potom centaršut Marušića, ali je fudbaler korejskog Gangvona Marko Tući bio jako neprecizan.

12. minut - Novi pokušaj Mitrovića, ambiciozno s preko 20 metara je pokušao da iznenadi Mijatovića, ali bezuspešno. Odličnoje raspoložen srpski golgeter za igru, što se vidi i posle postignutog gola.

9. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!! Aleksandar Mitrović, vodi Srbijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 1:0!!!! Sjajno ga je uposlio Saša Lukić, a napadač Al Hilala majstorski spoljnjom poslao loptu iza Mijatovićevih leđa!!! Idemoooooo Mitrogoooooool, ide Srbija ka EP!!!

8. minut - Preti i Crna Gora, posle centaršuta Camaja, "hrabri sokolovi" su iznudili korner. Izveo ga je bivši igrač Partizana Marko Janković, krenuo je Vanja Milinković-Savić i izboksovao loptu. Otklonjena je potencijalna opasnost.

3. minut - Odmah opasnost pred golom Crne Gore, Tadić je pronašao Živkovića na boku, usledio je centaršut ka Mitroviću, ali je Aleksandar loše zahvatio loptu glavom i ona je otišla iznad prečke! Žestok početak "orlova".

1. minut - Počeo je meč na Marakani! Ajmoooooo "orlovi" - do pobede!!!

- Minut ćutanja za žrtve u Evropi i Izraela, na stadionu "Rajko Mitić", pre početka večerašnjeg okršaja.

- Kapitenu Srbije Dušanu Tadiću je za odigrani 100. meč protiv Litvanije večeras zbog jubileja dodeljen simbolični poklon - dres sa brojem 100. Inače, ovo će vezisti Fenerbahčea biti 102. za "orlove".

- U toku je intoniranje himni, posle crnogorske, sledi himna Republike Srbije.

Uskoro počinje meč na stadionu "Rajko Mitić".

PRE MEČA

Još dva koraka dele Piksijeve "orlove" do cilja zvanog Evropsko prvenstvo. Neostvarenog sna, koji su sanjale generacije od 2000. godine, pa će srpski reprezentativci imati priliku, kao i njihovi prethodnici pre 24 leta, da zaigraju upravo u Nemačkoj, ako u naredna dva meča savladaju Crnu Goru i Bugarsku u Leskovcu.

Dupli poraz od Mađarske, identičnim rezultatom (1:2) zakomplikovao je situaciju "orlovima", koji i dalje drže sve u svojim nogama, pa će duel protiv selekcije koju su pobedili u Podgorici golovima Dušana Vlahovića (2:0), imati istorijski značaj za izabranike Dragana Stojkovića Piksija.

- Orlovi zavise od večerašnjih 90 minuta. Pobeda širom otvara vrata šampionata u Nemačkoj i omogućava nam da minimum s bodom iz poslednjeg kola (protiv Bugarske) overimo plasman na završni turnir. U svakom drugom slučaju - remi ili poraz - Crna Gora, koja ima meč manje, preuzima sve u svoje ruke i pita se do kraja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
marko

17.10.2023 21:39

Dok je Gudelja Srbija ce igrati sa 10 igraca.