VEROVALI, ILI NE: Srpski fudbal jednu stvar čeka gotovo deceniju i po - Aleksandar Dragović je bio svedok poslednjeg ostvarenja!

Autor:

Sport

17.10.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podatak koji u mnogome govori o srpskom klupskom fudbalu.

VEROVALI, ILI NE: Srpski fudbal jednu stvar čeka gotovo deceniju i po - Aleksandar Dragović je bio svedok poslednjeg ostvarenja!

Foto: Starsport

Defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Dragović

Reprezentaciju Srbije očekuje ključni duel u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj.

Puleni selektora Dragana Stojkovića dočekuju na stadionu "Rajko Mitić" reprezentaciju Crne Gore i trijumfom bi, uz očekivani novembarski trijumf nad Bugarskom u Leskovcu, definitivno obezbedili učešće na smotri evropskog rerezentativnog fudbala, prvi put nakon gotovo četvrt veka.

Za sada se ne zna tačan sastav startnih jedanaest koji će istrčati na travnati tepih našeg najvećeg stadiona, ali se zna da među odabranima sigurno neće biti fudbalera koji u ovom momentu nastupaju u srpskim klupskim takmičenjima.

Navedeno donosi i jedan zanimljiv podatak. Naime, prošla je gotoo decenija i po od kako je neki fudbaler koji je u tom momentu nosio opremu sa grbom srpskog kluba, bio strelac u reprezentativnom dresu.

Tog šestog dana meseca juna sada već davne 2009. godine u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Srbija je na našem najvećem stadionu dočekala izabrani tim Austrije. 

Našu reprezentaciu predvodio je selektor Radomir Antić, a "orlovi" su u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj republici, nakon pet odigranih mečeva imali 12 osvojenih bodova.

Foto: Starsport

NEnad Milijaš i Marko Pantelić

 

Duel protiv Austrijanaca rešen je pred oko 52.000 navijača minimalnim rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Nenad Milijaš u u sedmom minutu sa bele tačke.

Ujedno je to bio poslednji pogodak koji je u dresu sa nacionalnim grbom postigao fudbaler koji je u tom momentu nosio opremu domaćeg kluba. Milijaš je tada bio član Crvene zvezde, a to mu je bio deveti meč za reprezentaciju Srbije i drugi postignuti pogodak, s obzirom da je bio strelac i u prijateljskom susretu protiv Bugarske novembra 2008. godine (6:1).

Takođe treba napomenuti da je današnji član Crvene zvezde Aleksandar Dragović u navedenom meču bio stub odbrane austrijske reprezentacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading