POSTOJI I "PLAN B": Ukoliko večeras kiksiraju, kvalifikacije za Srbiju nisu okončane - još jedna šansa postoji!

Autor:

Sport

17.10.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji još jedna mogućnost...

POSTOJI I "PLAN B": Ukoliko večeras kiksiraju, kvalifikacije za Srbiju nisu okončane - još jedna šansa postoji!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Sa velikim nestrpljenjem očekuje se duel između Srbije i Crne Gore koji je na programu večeras na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom od 20.45 časova.

Puleni selektora Dragan Stojkovića drže sve u svojim rukama i trijumfom u pretposlednjoj kvalifikacionoj utakmici definitivno bi obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put nakon gotovo četvrt veka.

Međutim, ukoliko "sokolovi" večeras na najvećem srpskom stadionu prirede prvorazrednu senzaciju i ostave "orlove" bez bodova, naša selekcija i dalje ima šansu da se nađe na smotri evrospkog reprezentativnog fudbala.

Naime, kao pobednik svoje grupe u okviru Lige nacija, Srbija je stekla pravo da se nađe u baražu za predstojeći EURO koji će biti naredne godine održan u Nemačkoj. Pored naše selekcije, u okviru druge divizije najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja, pravo na baraž izborile su i selekcije Škotske Bosne i Hercegovine i Izraela.

S obzirom da su Škoti, već praktično obezbedili plasman, njih će zameniti selekcija Ukrajine, dok bi u slučaju plasmana Izraelaca na evropsku fudbalsku smotru, njihovo mesto u baražu zauzeo Island.

Republika

Foto: FSS

Srbija je uspešno prošla kroz Ligu nacija

 

Time je sve jasno, u slučaju da puleni selektora Dragana Stojkovića ne obezbede plasman u Nemačku kroz kvalifikacije, imaće priliku da to učine kroz baraž duele protiv Ukrajine, Bosne i Hercegvine i Izraela, ili Islanda.

Nadamo se da nakon večerašnjeg meča ipak nećemo morati da strepimo od baraž duela, s obzirom da se dobro sećamo kako smo okončali prethodne i to upravo na beogradskoj Marakani u duelu protiv Škota.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading