Stolica želi na klupu Partizana

Autor: mondo.rs/Republika

Sport

04.03.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Vojvodine Ilija Stolica jedan od je kandidata da preuzme Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Stolica je trenutno na klupi Vojvodine, ali...

Mondo prenosi da bi Stolica mogao da preuzme kormilo crno-belih od Miroslava Đukića.

Đukić je na pragu otkaza posle serije loših rezultata u Superligi Srbije i Ligi Evropa. Pošto se traži način da se raskine ugovor sa Đukićem, a prema nekim navodima raskid bi crno-bele koštao oko 600.000 evra.

Stolica je nekada igrao za Partizan, a bio je pomoćnik Zoranu Milinkoviću. On je posle odlaska Marka Nikolića na kraju prošle sezone bio najozbiljniji kandidat da preuzme Partizan, ali su se čelnici crno-belih odlučili za Đukića.

Stolica želi da vodi Partizan, a i čelnici crno-belih ga žele na tom mestu. On je ove sezone vodio Voždovac, a u decembru je preuzeo Vojvodinu. Nema prepreka da Stolica preuzme Partizan, pogotovo posle saznanja da ugovor između mladog trenera i Vojvodine nije zvanično overen u sudu i u Humskoj misle da je to lako oborivo.

Naime, prema pravilima Fudbalskog saveza Srbije, jedan trener ne može u istoj sezoni da vodi tri kluba.

Ali, s obzirom na to da ugovor Stolice i Novosađana nije zvanično overen, po zakonu prava Stolica i nije bio trener Voše. Vrlo važno oko dogovora crno-belih i trenera biće i mišljenje FSS, odnosno tumačenje ovih podataka od strane srpske "kuće fudbala".


Uprava Partizana sve pomenute trenere je kontaktirala u toku jučerašnjeg i današnjeg dana i Ilija Stolica posle svih razgovora ostaje najozbiljniji kandidat za šefa stručnog štaba "parnog valjka".

Marko Nikolić ima jak ugovor sa Videotonom, dok su Vladimir Ivić, Zoran Bata Mirković i Aleksandar Stanojević pali u drugi plan.

Partizan će u 26. kolu Superlige Srbije igrati sa Radom, a videćemo ko će na ovom meču voditi crno-bele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading