NIJE SE NEĆKAO, SILNO JE ŽELEO ZVEZDU: Otkrivamo tok pregovora srpskog šampiona sa Baharom!

Autor: Nikola Kovinić

Sport

30.05.2023

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski stručnjak promovisan na stadionu "Rajko Mitić", cilj je jasan - "evropska Zvezda".

NIJE SE NEĆKAO, SILNO JE ŽELEO ZVEZDU: Otkrivamo tok pregovora srpskog šampiona sa Baharom!

Foto: Starsport

Barak Bahar

Crvena zvezda je završila najveći posao pred sledeću sezonu u vidu dogovora sa izraelskim stručnjakom Barakom Baharom, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom. Delije i ovdašnja fudbalska javnost imaju ogromna očekivanja od novog trenera crveno-belih, a u njegov uspeh na stadionu "Rajko Mitić" uveren je i šef skauting službe Marko Marin.

Bivši nemački reprezentativac Nemačke je tok pregovora Zvezde i Bahara opisao kao "ljubav na prvi pogled".

- Imali smo listu potencijalnih kandidata, a Bahar se od starta izdvojio, jer su nam se poklopile ambicije. Najpre smo razgovarali samo sa njim, a potom su sastancima prisustvovali i njegovi asistenti. Odmah je iskazao spremnost da preuzme Zvezdu i jako se dobro upoznao sa potencijalom kluba, od igračkog kadra do navijača - počeo je Marin za Republika.rs, a potom je dodao:

- Izraelac je stručnjak koji dolazi sa ozbiljnom reputacijom. Svojim radom u Makabiju privukao je interesovanje klubova iz "Liga petice", Olimpijakosa... Ipak, naš projekat mu se dopao, prvenstveno način igre Zvezde koji vidimo na gotovo identičan način - ofanziva i visoki presing. Takođe, plata nije igrala veliku ulogu tokom razgovora, a o novcu se pričalo samo iz ugla igračkog kadra i mogućnosti da se stvore najbolji mogući uslovi za pravljenje rezultata - reči su Marina, uz naglasak da su ljudi iz Haife bili izuzetno korektni omogućivši Baharu da se preseli na Marakanu.

Republika

Foto: Starsport

Marin oduševljen Baharom

Srpski šampion želi da se u drugačijem svetlu predstavi na evropskoj sceni u odnosu na minulu sezonu, namera je da ekipa u eliti bude "konkurentna" sa evropskim velikanima, a Marin je prokomentarisao goruće teme dolazaka i odlazaka igrača.

- Bahar je zadovoljan timom, da se tu nismo "poklopili" do saradnje verovatno ne bi došlo. Pojačanja će biti, neka imena su poznata javnosti, druga će predstavljati iznenađenje za mnoge. Već smo postigli dogovor sa Piterom Olajinkom, koji stiže iz praške Slavije bez obeštećenja, a Zvezda upravo takve fudbalere traži - jeftine, a kvalitetne.

Prvi na "listi" odlazaka ovog leta je Strahinja Eraković, dok upitnik stoji iznad Aleksandra Dragovića.

- Još uvek nismo doneli konačnu odluku oko Erakovića, koji je stasao u vrhunskog defanzivca. Možda je ovo leto idealan "tajming" da promeni sredinu, u slučaju ponude koja će zadovoljiti sve strane, ali ima još vremena. Što se tiče Dragovića, verujem da bi njegov ostanak predstavljao sjajnu stvar za nas. Uz njega je i Eraković postao bolji. Njegove igračke i ljudske kvalitete bilo bi teško nadomestiti, a ja se nadam da će produžiti boravak u Beogradu - zaključio je Marko Marin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading