STANOJEVIĆ RUŠI SVE REKORDE: Trener crno-belih na korak od NAJBOLJEG U ISTORIJI koji je vodio Partizan!

Autor:

Sport

02.10.2021

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je ove sezone, osim ostvarene 100. pobede vodeći crno-bele, ostvario još jedan veliki rezultat.

Republika

Foto: Starsport

Stanojević ne namerava da stane

Naime, pobeom nad estonskom Florom u drugom meču grupne faze Lige konferencija, Stanojević se izjednačio sa legendarnim Ljubišom Tumbakovićem kao Partizanov trener s najviše pobeda u Evropi

Sada ova dva legendarna stručnjaka iz Humske imaju po 12 pobeda u UEFA takmičenjima. 

Interesantno je i to što su Stanojević i Tumbaković predvodili Parni valjak na istom broju utakmica na međunarodnoj sceni – 28 (više samo Vladimir Vermezović – 30), uz napomenu: u Tumbakovićevo doba postojalo je samo jedno takmičenje na nivou Starog kontinenta s grupnom fazom – Liga šampiona. Dok sada postoje tri takmičenja. 

Vicešampion Srbije ove sezone učestvuje u premijernom izdanju Lige konferencija gde je posle dva kola i maksimalnog učinka, na čelu Grupe B. 

Ukoliko nadigra i Gent, evropsko proleće i osmina finala je praktično zagarantovana. A tom pobedom i Stanojević bi prestigao čuvenog Tumbakovića i tako ispisao istoriju. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading