ŠTA ĆE BITI SA ZVEZDOM? Oglasio se Terzić posle ZEMLJOTRESA u evropskom fudbalu!

Autor:

Sport

19.04.2021

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik Zvezde progovorio o gorućoj temi.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić oglasio se povodom inicijative 12 evropskih klubova da pokrenu Evropsku Superligu.

On je u razgovoru za B92.net istakao da je aktuelni srpski prvak u komunikaciji sa UEFA.

U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sačekacemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva s obzirom da su Fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja Superlige. Tu se otvara mnogo pitanja sada - poručio je Terzić, pa dodao:

Sačekacemo konacan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige. Danas počinje Kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo da kao klub kažemo nesto konkretnije.

Funkcioner našeg najtrofejnijeg kluba je izneo konkretan stav o 

Ali generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz medju klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. 
Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal
- dodao je Terzić.

Podsećanja radi, Zvezda je u poslednje četiri sezone uspevala da izbori plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja, uključujući i dva prolaza u Ligu šampiona pod dirigentskom palicom trenera Vladana Milojevića.

6 razloga zbog kojih je Crvena zvezda protiv:

- sistem koji ne daje šansu svima
- amerikanizacija sporta 
- narušava se evropski model sporta 
- narušava se fudbalska piramida 
- 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih
- nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading