Šta je obeležilo kvalifikacije za Mundijal: OD GAVRILA PRINCIPA DO ZUBARA S ISLANDA!

Sport

18.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki ulog, stotine utakmica i zabava je zagarantovana! Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. praćene su sa istim žarom kao i sama takmičenja. Mnogo vremena, znoja, suza i rada ostavljeno je na zelenim površinama širom sveta za više od godinu dana kvalifikacija, pa s obzirom na to, i ne čudi što su se događali incidenti kako na terenu, tako i van njega. Osim nemilih scena, viđene su i komične, a najzanimljivije su svakako razlike između Evropljana i drugih kontinenata, kao i razilaženja u novcu koji savezi poseduju.

Dok su neki putovali čarter-letovima, drugi se morali po dva dana da se "klackaju" do odredišta, nije prošlo ni bez rasističkih ispada i političkih parola, a najgore je prošla naravno - Srbija, i to zbog zastave s likom Gavrila Principa, koja je razvijena u Beču na meču s Austrijom.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press
Navijači Srbije u Beču bili su veoma vatreni

FIFA "ubila" Srbiju, Bosanci piromani

Bosna i Hercegovina pobedila je Estoniju (2:1) u poslednjem kolu, ali se nije domogla ni baraža. Zbog toga su navijači BiH zapalili teren u Talinu jer su ubacili desetine baklji, zbog čega je susret prekinut. Zanimljivo je da je FIFA Bosance zbog ovog incidenta kaznila sa 35.000 evra, dok će FSS zbog zastave s likom Gavrila Principa razvijene u Beču morati da plati čak 75.000 evra.

* Čovek koji je izvršio atentat na Franca Ferdinanda 1914. "viđen" u Beču na meču Austrija - Srbija. * Selektor "ribara" završio stomatologiju

Srbi častili Hrvate

Iako su se dva saveza dogovorila da gostujuće publike ne bude u baraž mečevima Hrvatske i Grčke da bi se izbegli incidenti, hrvatski navijači su se ipak domogli tribina. Kako su preneli komšijski mediji, Srbi su izlazili u susret "vatrenima" i nabavili im ulaznice, ali su ih preprodavali i Grci nezadovoljni rezultatom iz Zagreba (4:1).

Šou Iraca zbog ženskog veša

Navijači Republike Irske na kraju balade se nisu radovali jer su ispali od Danaca u baražu, ali su napravili šou u skandinavskoj zemlji. Pred polazak na utakmicu Irci su se okupili ispred prodavnice ženskog donjeg veša i bodrili svaku damu koja je ulazila i izlazila, a jedna gospođa im je čak i pokazala šta je kupila.

Falkao nameštao

U poslednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija bilo je burno, a Kolumbijac Radamel Falkao odlučio je da preuzme stvar u svoje ruke. Na meču sa Peruom išao je od jednog do drugog protivničkog igrača i govorio im da ne srljaju i da rezultat ostane 1:1 da bi obe ekipe prošle dalje - Kolumbija direktno, a protivnik u baraž.

Zubar odveo Island na Mundijal

Island se direktno plasirao na Mundijal kao prvi u I grupi, gde su se nalazile, između ostalih, Hrvatska i Ukrajina, a do sjajnog uspeha odveo ih je - zubar. Selektor Islanda Heimir Halgridson završio je Stomatološki fakultet. Bio je trener lokalnog fudbalskog kluba kada je 2011. savez Islanda odlučio da ga postavi za selektorovog pomoćnika. Godine 2016. postao je prvi selektor, a poznat je i po tome što se sastaje s navijačima u pabu nekoliko sati pre početka i saopštava im sastav i taktiku.

Fudbaleri Hondurasa putovali 37 sati

Australija je preko baraža otišla na Mundijal pobedom nad Hondurasom, što i ne čudi ako se uzme u obzir da je protivnik na revanš putovao 37 sati! Fudbaleri Hondurasa su zbog nedostatka novca u savezu morali da putuju preko Los Anđelesa u Australiju.

RepublikaFoto: Printskrin

Kolumbijac zbog rasizma propušta SP

Dok su neki timovi igrali baraž mečeve, Južna Koreja i Kolumbija (2:1) sastale su se u prijateljskom meču, koji je bio sve samo ne to što mu ime kaže. Naime, Kolumbijac Džejms Rodrigez je faulirao Kim Jin Sua, da bi zatim došao da ga podigne. Su je zamahnuo rukom ka licu Rodrigeza, koji je teatralno pao iako nije udaren. Nastao je opšti metež, a Edvin Kardona je u rasističkom maniru kosio oči vređajući fudbalere Južne Koreje.

TOP 5 STRELACA KVALIFIKACIJA ZA SP

Robert Levandovski (Poljska)  16

Muhamed el Salavi (Saudijska Arabija)  16

Ahmed Kalil (UAE)  16

Kristijano Ronaldo (Portugal)  15

Konstantinos Mitroglu (Grčka)  12

Ćiro Imobile (Italija)  12

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading