Katai o povratku u reprezentaciju: Da se ne lažemo...

Autor: Sportklub

Sport

04.06.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sad član Čikago Fajera, Aleksandar Katai, posle skoro tri godine ponovo će se naći u dresu reprezentacije, na iznenađenje velikog dela sportske javnosti, ali i samog fudbalera.

RepublikaFoto: Starsport
Katai ponovo u reprezentaciji

Partije iz prethodnog perioda u dresu ekipe iz MLS dale su dovoljno povoda Mladenu Krstajiću da uputi prekookeanski poziv krilnom napadaču.

- Da se ne lažemo, nisam očekivao!- rekao je za "Sport Klub" Aleksandar Katai.

Onda je nastavio u istom tonu.

- Znate i sami da tri godine nisam bio pozvan za reprezentaciju. Naravno, uvek je postojala nada da bih mogao opet da zaigram naš tim, ali...- ostao je nedorečen Katai.

Poslednji meč za selekciju Srbije, 28-godišnjak odigrao je novembra 2016. protiv Velsa u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji kod tadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina. Zvanično, bio je to njegov šesti nastup za državni tim.

- Mnogo mi je drago što sam se vratio! I nadam se da to neće biti samo za ovo okupljanje. Sad kad sam tu, na meni je da opravdam poziv i obezbedim mesto u timu i u budućnosti. Igraću na kojoj god poziciji treba, samo da dobijem šansu- rekao je Katai.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srbija, posle remija (1:1) na startu kvalifikacija sa Portugalijom u Lisabonu, 7. juna gostuje Ukrajini u Lavovu, dok samo tri dana kasnije u Beograd stiže Litvanija.

Uoči tih duela, ali i ostatka kvalifikacija, bivši igrač Zvezde deluje optimistično. Takav stav izgrađen je na odličnim igrama velikog broja srpskih reprezentativaca u protekloj sezoni.

- Mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo na EURO. Ekipa je sjajna i to treba da se realizuje. Ova sezona je bila fantastična za mnoge. Pogledajte kako su igrali Jović, Tadić, Kostić, Gaćinović... Svi su bili neverovatni. Na krilima odličnih njihovih odličnih sezona trebalo bi izboriti plasman na Evropsko prvenstvo- rekao je igrač Čikago Fajera.

Katai je se iz Zvezde uputio u Španiju, period od godinu i po dana u Alavesu nije bio najsjajniji, pa je jula 2018. usledio put preko Atlantika.

- Odlazak u Čikago završio se u jako kratkom periodu. Razmišljao o tome nekoliko sati i prihvatio ponudu. Bio sam i pre u SAD, dopao mi se ovdašnji stil života i, eto, odluka je pala da pređem u MLS- rekao je Katai.

RepublikaFoto: Starsport

Veliki uticaj na to imao je Veljko Paunović, bivši selektor omladinske reprezentacije i osvajač svetskog zlata sa Novog Zelanda leta 2015, koji od novembra te godine predvodi Fajer.

- Mogu slobodno reći da sam zbog njega i došao. Da je neki drugi trener bio u pitanju, nisam siguran da bih prihvatio ponudu. Veljko mi je u startu objasnio sve, šta očekuje od mene, gde me vidi, kakvu će mi ulogu dodeliti. Bilo mi je lakše zbog toga. Znao sam da ima poverenje u mene, da neće da me “skloni” tek tako ako odigram nekoliko mečeva lošije. Važno mi je bilo da ne prolazim kroz istu situaciju koju sam imao u Alavesu- rekao je Katai za "Sportklub".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading