Maksimović apostrofirao meč sa Ukrajincima kao presudan!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

02.06.2019

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović kaže da je gostovanje u Ukrajini jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama i da bi trijumf nad direktnim rivalom u Lavovu bio ogroman korak ka plasmanu na prvenstvo Evrope.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Maksimović

- Predstojeća utakmica je jedna od ključnih, iako je početak i ima puno da se igra. Ako osvojimo tri boda, što verujem da hocemo, napravićemo veliki korak ka Evropskom prvenstvu - rekao je Maksimović Tanjugu u Belom dvoru, gde je kompanija "Heineken" organizovala gledanje finala Lige šampiona.

Vezista Hetafea veruje da "orlovi" mogu da nastave sa dobrim partijama od početka novog ciklusa.


- Od Lige nacija smo podigli nivo igara, posebno u Nemačkoj gde smo odigrali nerešeno u meču koji je za nas bio kao kvalifikacioni. Sada smo maksimalno koncentrisani na Ukrajinu, idemo polako i daćemo sve da pobedimo.

Maksimović priznaje da je mnogo rasterećeniji što ostaje u Hetafeu i naredne sezone, u kome je dobio pravu šansu, za razliku od Valensije.

- Valensija je imala pravo preče kupovine ovog leta i Hetafe je otkupio tu opciju. Jako sam srecan što ću biti u istoj ekipi - ne krije zadovoljstvo epilogom Zlatni orlić sa Novog Zelanda.

Nemanja Maksimović ostaće fudbaler Hetafea i u predstojećoj sezoni


Maksimović ističe da ostaje žal što Hetafe, najjprijatnije iznenađenje španske Primere, nije uspeo da izbori mesto u Ligi šampiona, iako je dugo držao četvrtu poziciju.

- Svakako da smo zadovoljni, imali smo sjajnu i istorijsku sezonu. Ostaje žal za Ligom šampiona, imali smo sve u svojim rukama, a kljucan meč bio je protiv Sosijeda u gostima gde smo izgubili, pa smo morali da se" vadimo" protiv Barselone, što je teško. Bez obzira, napravili smo veliki rezultat i želim da ga ponovimo - zaključio je on.

Reprezentacija Srbije 7. juna gostuje u Lavovu protiv Ukrajine, a tri dana kasnije čeka Litvaniju u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading