Porodična drama fudbalera Partizana: Nismo znali da li mi je brat živ!

Autor:

Sport

26.03.2019

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni fudbaler Partizana Bojan Ostojić preživeo je pravu životnu dramu tokom NATO bombardovanja 1999. godine, kada je u rodnom Sevojnu sa porodicom strepeo od informacija sa ratišta u vezi sa bratom Zoranom.

RepublikaFoto: Starsport
Bojan Ostojić

Partizanov veteran (35) je tada imao 15 godina i bio je najmlađe dete u porodici Ostojić, a vrlo dobro se seća traumatičnih trenutaka iz tog perioda.

- Ja sam najmlađi od petoro dece, Zoran, Zorica, Goran, pa sestra Gorica i ja. Za vreme bombardovanja bio sam u Sevojnu sa porodicom. Nismo očekivali da će biti toliko strašno, dok sa prozora nismo videli kako gađaju vojni aerodrom Ponikve udaljen 23 km od Sevojna. Tada smo shvatili da je vrag odneo šalu, da je stvar ozbiljna i odlazili smo u sklonište. U skloništu smo provodili i dane i noći, sve do trenutka kada smo saznali da je moj najstariji brat Zoran, koji je u to vreme bio na ratištu na Kosovu ranjen - ispričao je Ostojić životnu ispovest za sajt Partizana.

On se seća i trenutka kada je odahnuo zbog saznanja da mu je brat ipak živ, a u tim trenucima je svaki strah za njega bio završen.

- Kao danas se sećam datuma, 13. 4. 1999. Dobijali smo razne informacije, od toga da nema nogu, pa do toga da je poginuo. Živeli smo u neizvesnosti sve dok ga nije njegova jedinica SAJ dovezla u Sevojno. Bogu hvala, bio je povređen samo u ruku, dok je njegov najbolji drug poginuo, a nekoliko ih je bilo takođe ranjeno. Kada je došao i rekao da više ne idemo u sklonište, već ostanemo kod kuće, za mene je kao dete tada rat prestao. Uz njega sam se osećao smireno i više nisam znao za strah - poručio je Ostojić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading