PENAL SERIJA JE "DODELILA" PEHAR U KUPU: "Buđenje" fudbalera Radničkog u drugom poluvremenu - OFK Kikinda je po drugi put u sezoni poražena u Zrenjaninu!

Autor:

Sport

05.04.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za vikend ih u ligi očekuju dueli protiv dva prvoplasirana tima.

PENAL SERIJA JE "DODELILA" PEHAR U KUPU: "Buđenje" fudbalera Radničkog u drugom poluvremenu - OFK Kikinda je po drugi put u sezoni poražena u Zrenjaninu!

Foto: FK Radnički Zrenjanin

U okviru finala FS područja Zrenjanina za 2024. godinu ekipa Radničkog (Zrenjanin) ugostila je sastav OFK Kikinde. Oba kluba se takmiče u okviru Srpske lige Vojvodine, domaćin se trenutno nalazi na osmoj poziciji, dok su gosti na trećem mestu u ligi.

Republika

Ligaški duel ova dva tima igran 4. novembra na istom ovom mestu završen je pobedom Radničkog rezultatom 2:0. Na stadionu "kod Skrobare" za finale Kupa okupilo se oko 250 navijača, koji su imali šta da vide.

Prvi su zapretili gosti, imali su odlično priliku, ali je golman Đekić odbrani, zatim je glavom pokušao isti igrač, ali je udarac izblokiran. Uzvratili su domaći na drugoj strani, ali je šut bio slabijeg intenziteta, pa je lopta otišla u ruke "jedinice" Kikinde.

Na isteku 24. minuta nakon prodora po levoj strani Andreja Bencke, njegov udarac blokira jedan odbrambeni fudbaler domaćih, lopta menja pravac i stiže do Miroslava Živojnova, koji je šalje u praznu mrežu, 1:0 za OFK Kikindu.

Do odlaska na odmor domaći iz kornera prete u čak tri navrata, ali lopta nije uspevala da pronađe put do mreže. Na startu drugog dela u redovima Radničkog izvršene su dve izmene, dok su gosti nastavili sa startnih 11.

Na isteku 52. minuta dosuđen je kazneni udarac u korist Radničkog, jedan od fudbalera Kikinde je igrao rukom u kaznenom prostoru. Siguran sa bele tačke bio je Marko Kovačević, 1:1.

Nakon ovog pogotka silno je bio motivisan domaćin da stigne do potpunog preokreta, tokom u poslednjih 30-tak minuta utakmice nizale su se prilike pred golom Kikinde, ali je lopta opet "izbegavala" mrežu. Gosti su uglavnom pretili iz prekida i dugih lopti, međutim nakon 90 minuta igre pristupilo se izvođenju penala.

U penal seriji uspešniji su bili domaći, prva tri udarca sa kreča bila su uspešena na obe strane, igrači oba kluba su promašili četvrti udarac, međutim gosti su "kiksnuli" na šestoj, dok je Gardinovački pogodio za trofej.

Radnički (Zrenjanin) - OFK Kikinda 1:1 (PEN 5:4) (0:1)

Radnički: Đekić, Marković (od 46' Nikolić), Pelemiš, Topić, Stevanović, Mitrović, Kovačević, Arsić (od 46' Provči), Vrbljanac (od 69' Gardinovački), Borisavljević, Stepančev

OFK Kikinda: Francuski (od 29' Žilić), Jokić, Beljić, Adamović, Bencke (od 59' Ivanović), Mirkov (od 59' Mojsilović), Nađpal, Vemić (od 59' Lolić), Stanaćev (od 60' Radovanović), Živojnov, Đukić

Već u subotu timovi se vraćaju ligaškim obavezama, Radnički dočekuje trenutno drugoplasirani Želenzičar iz Inđije, dok OFK Kikinda takođe igra na domaćem terenu, njen rival je će biti lider na tabeli, Sloven iz Rume.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading