UPRAVA TAVANKUTA JE ODRADILA ODLIČAN POSAO: Trener Todorović zadovoljan je učinjenim u zimskom prelaznom roku!

Autor:

Sport

22.01.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počele su pripreme u redovima bivšeg zonaša.

UPRAVA TAVANKUTA JE ODRADILA ODLIČAN POSAO: Trener Todorović zadovoljan je učinjenim u zimskom prelaznom roku!

Foto: FK Tavankut

Bivši redovni učesnik zonskog ranga takmičenja, fudbalski klub Tavankut, već dve sezone takmiči se u okviru PFL-a Subotice. 

Republika

Jesenji deo prvenstva ekipa je odigrala u promenjivoj formi, zabeležen je učinak od četiri trijumfa, tri remija i osam poraza, što je bilo dovoljno za plasman na 11. poziciju na tabeli. Bodovni saldo na koti 15 trenutno je dovoljan za sedam bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja. Osovni cilj za drugi deo sezone je da se što pre osigura opstanak, i da se izbori plasman u gornji deo lige.

Danas je započet pripremni period u redovima Tavankuta, na prvom okupljanju pojavio se 21 fudbaler, uz četiri opravdana izostanka. Trener Todorović zadovoljan je učinjenim tokom zimskog prelaznog roka, i nada se što boljem plasman na proleće.

Opremu Tavankuta razdužili su Stefan Spremo, Jovan Laban, Nikola Bobić i Gojko Ćuk, ali je uprava kluba sve odlaske nadomestila određenim novajlijama. Čelni ljudi u dogovoru sa trenerom Nenadom Todorovićem doveli su pojačanja koja će praviti razliku, i celu ekipu će dizati na viši nivo.

Dositej Oblaković, Igor Momčilov, Goran Srednik, Dino Sloboda stigli su iz redova Preporoda (Vojvođanska liga), dok je Davor Abadžić u proteklom periodu nastupao za Vinogradar. Nakon šest meseci iz redova Kelebijske Šume vratilo se i dete kluba, Nikola Vujić. 

Prvom timu su priključeni i igrači iz omladinskog pogona, Andreas damjanoski (2008 godište) i Milan Crnković (2007), sa kojima je dogovoreno da se polako priključuju prvom timu, treninzima i pripremnim utakmicama, i da tako stiču neophodno iskustvo. 

Kako sada stvari stoje, postoji mogućnost za još nekoliko dolaznih transfera, ali po rečima predsednika kluba, Igora Skenderovića, dovodiće se isključivo igrači koji mogu da naprave razliku, kao i da mu je veoma drago što su svi novopridošli fudbaleri, kao i oni koji su ostali, prepoznali rad ove uprave, i veliki trud da se svima obezbede kvalitetni uslovi za treniranje i dalji razvoj.

Trener Nenad Todorović je izjavio kako mu je puno srce što ima veliki broj igrača na raspolaganju, i da za sve njih prvenstvo počinje već u petak, na prvom pripremnom meču, jer će tada svaki igrač da se bori za svoje mesto u timu.

Cilj je da se napravi baza za sledeću sezonu, i da se krene u napad na mesta koja vode u viši rang, gde Tavankut po mnogima i pripada.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

24.01.2024 09:59

Oni nisu ni za rang podrucne lige, a ne da se bore za mesto koje vodi u vojvodjansku ligu