PREPREKA VIŠE NEMA: Izgradnja novog stadiona crno-belih započinje naredne godine!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.01.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon šest i po decenija nekadašnji finalista Kupa Maršala Tita, dobiće nov i moderan sportski objekat.

PREPREKA VIŠE NEMA: Izgradnja novog stadiona crno-belih započinje naredne godine!

Foto: FK Bor 1919

Fudbaleri Bora 1919 u aktuelnoj takmičarskoj godini vode borbu za bodove u okviru Zone Istok, a prvi deo takmičarske godine okončali su na drugoj poziciji sa skorom od 12 pobeda, jednog remija i dva poraza.

 

I pored sjajnih jesenjih ostvarenja, crno-beli će se teško uključiti u borbu za šampionski pehar, s obzirom da aktuelni lider zaječarski Timok 1919 do sada ima stoprocentni učinak i u nastavak takmičenja ulazi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Bor 1919.

Mešutim, ljubitelji fudbala u Boru nemaju razloga za nezadovoljstvo, s obzirom da će već naredne 2025. godine započeti izgradnja novog modernog stadiona, a o tome je govorio gradonačelnik Aleksandar Milikić:

- Potpisali smo Ugovor i posle nešto više od dve godine uspeli smo da stadion koji je bio u svojini Republike Srbije, prebacimo na grad Bor. Veoma sam srećan zbog toga, jer otvaramo jedno novo poglavlje u razvoju sporta. Želimo da stvorimo uslove za razvoj mladih talenata, da podržimo rad stručnog štaba i igrača, kako bi vratili staru slavu koju je naš fudbalski klub nekada imao - istakao je prvi čovek Bora, a zatim i dodao:

- Naš prvi zadatak jeste da se već ove godine uradi kompletna projektno-tehnička dokumentacija i da se već naredne godine krene u izgradnju savremenog stadiona po svim FIFA standardima, kapaciteta oko 5.000 mesta.

Foto: FK Bor 1919/Bane Dimitrijević

Borski stadion "kraj Pirita" uskoro odlazi u istoriju

 

Najveći uspeh borskih fudbalera:

Fudbalski klub Bor 1919 svoje najslavnije dane doživeo je tokom 60-tih i 70-tih godina XX veka kada je bio član elitnog takmičenja u okviru nekadašnje SFR Jugoslavije, a istovremeno je u sezonu 1967/68 stigao i do finala Kupa Maršala Tita (eliminisali Radnički Niš 3:2, Slobodu iz Tuzle 3:1 i novosadsku Vojvodinu 2:1) u kojem je sa ubedljivih 0:7 poražen od Crvene zvezde.

Ono što takođe treba napomenuti jeste činjenica da će se izgradnja novog stadiona kompletno finansirati iz budžeta grada Bora.

Kada je reč o nastavku takmičarske sezone treba naglasiti da će crno-beli iz Bora u prolećnoj premijeri gostovati u Pirotu ekipi Senjaka. Navedeni susret je zakazan za derugi dan meseca marta, a treba napomenuti da je prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan ubedljivom pobedom Bora 1919 rezultatom 6:1.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading