TRILING MLADIH ASOVA: Oni su obeležili tek okončanu polusezonu - Zvezdina deca čine okosnicu ekipe!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.12.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na njima će bazirati budućnost kluba.

TRILING MLADIH ASOVA: Oni su obeležili tek okončanu polusezonu - Zvezdina deca čine okosnicu ekipe!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri RFK Grafičara nisu prvi deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali na poziciji koja je bila očekivana, ali je potpuno jasno da će u nastavku šampionata konkurisati za gornji deo tabele.

 

Popularni "grafosi" su u 20 prvenstvenih mečeva zabeležili skor od šest pobeda, isto toliko remija i osam poraza i sa ukupno 24 osvojena boda proleće dočekuju sa 11. pozicije na tabeli.

Klub se tokom meseca septembra i oktibra našao u rezultatskoj krizi tokom koje nije zabeležen niti jedan trijumf u 11 prvenstvenih duela, čime se prošlosezonski učesnik u baraž mečevima za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, našao u zoni ispadanja.

Sezonu uspona i padova u kojoj je sastav trenera Marka Neđića nesrećno nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisan od Partizana u osmini finala Kupa Srbije, obeležila su četvorica fudbalera koji su ponikli u školi fudbala Crvene zvezde.

Najstandardniji u ekipi bio je golman Ivan Guteša. Branio je na svih 20 prvenstvenih mečeva i na terenu je proveo maksimalnih 1.800 minuta tokom kojih je savladan 31 put.

Foto: RFK Grafičar

Sjajni čuvar mreže - IVan Guteša

 

Andrija Maksimović je bio najefikasniji u klubu sa Senjaka koji svoje prvenstvene mečeve igra na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić". On je tokom 16 mečeva tokom kojih je poneo opremu ljubičaste boje, bio strelac šest pogodaka, a dvostruki strelac je bio u susretu protiv RFKNovog Sada 1921 koji je okončan podelom bodova, rezultatom 2:2.

Najbolji asistent ekipe jeste Ognjen Ajdar koji je u prethodnih 20 mečeva imao pet dodavanja koja su krunisana pogotcima.

 

 

"Grafosi" su trenutno na zasluženom odmoru, a prvo prolećno iskušenje imaće 24. februara 2024. godine kada će dočekati ekipu Inđije Toyo Tires u jednom od dva derbija premijerne prolećne runde.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading