ARAMBAŠIĆ UTIŠAO ADMIRALBET ARENU: "Šerpasi" nose bodove iz Sremske Mitrovice - crveno-beli prerano otišli na zimski odmor!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.12.2023

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sremskomitrovčani u aktuelnoj sezoni nemaju rešenje za rivala iz Gornjeg Milanovca.

ARAMBAŠIĆ UTIŠAO ADMIRALBET ARENU: "Šerpasi" nose bodove iz Sremske Mitrovice - crveno-beli prerano otišli na zimski odmor!

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva doživeli su svega jedan poraz (Mačva Šabac 1:2), što ih je dovelo u poziciju da sam finiš jesenjeg dela sezone dočekaju van zone ispadanja u kojoj su se nalazili tokom većeg dela prvog dela šampionata.

 

Uoči meča 20. kola Prve lige Srbije, ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice smatrana je apsolutnim favoritom, posebno jer je ekipa sa "AdmiralBet Arene" eventualnim trijumfom imala prilike da se probije u sam vrh tabele i da proleće dočeka sa izglednim šansama da se bori i za plasman u srpsku fudbalsku elitu.

Kišno vreme privuklo je na tribine stadiona svega oko 150 ljubitelja fudbala, dok je težak teren svakako uticao na igrače obe ekipe da ne pruže ono što se od njih očekivalo.

 

 

Imao je domaćin više od igre tokom prvih 45 minuta fudbala, ali poluprilike koje su stvorili fudbaleri u crveno-beloj sportskoj opremi, nisu realizovane. Sa druge strane gosti su se opredelili na defanzivnu varijantu i da kroz tranziciju ugrožavaju golmana Mihaila Dragićevića.

Nastavak igre nije doneo velike promene, mada su gosti ipak pokazivali više ambicija da ugroze gol Sremskomitrovčana. Takva igra im se i isplatila u samom finišu susreta kada je Savo Arambašić iskoristio centaršut sa levog krila i uspeo loptu da smesti u mrežu za veliko slavlje.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Slavlje "šerpasa" na AdmiralBet Areni

 

- Prva liga Srbije, 20. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - Metalac (Gornji Milanovac) 0:1 (0:0)

Strelac: S. Arambašić u 86. minutu

Stadion: "AdmiralBet Arena", Sremska Mitrovica

Gledalaca: 150

Sudija: Stefan Filipović

Žuti kartoni: L. Ivić, L. Mićić (Radnički); S. Arambašić, V. Mijailović, B. Aleksić (Metalac)

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Gajić, Ilić, Isailović, Ivić, Mićić, Miodragović (Srbijanac), Mitrović (Petrović), Prljević, Stefanović (Pius), Tripković.

Metalac (Gornji Milanovac): Premović, Abah (S. Milošević), Arambašić (Aleksić), Bulatović, Ilić, Jovičić, Maskimović (N. Milošević), Mijailović, Savić, Vujčić, Žakula.

Porazom na domaćem terenu Radnički je doživeo i drugi minimalni neupsh protiv Metalca u aktuelnoj sezoni i crveno-beli jesen završavaju na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodova. 

Sa druge strane Metalac je, kao što je već istaknuto napravio iskorak na tabeli i proleće će dočekati sa 23 boda i realnim izgledima da se bori za plasman u plej-of fazu Prve lige Srbije.

Nastavak takmičenja je zakazan za 24. februar 2024. godine kada je Radnički gostovati na Ubu ekipi Jedinstva, dok će Metalac na svom terenu ugostiti Smederevo 1924.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading