VEČITI RIVALI OPET ODMERAVAJU SNAGE: Nakon sedam godina, duel Arsenala i Vodojaža se posle zonskog ranga, igra u trećoj ligi!

Autor:

Sport

03.11.2023

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulog na ovoj utakmici je veliki.

VEČITI RIVALI OPET ODMERAVAJU SNAGE: Nakon sedam godina, duel Arsenala i Vodojaža se posle zonskog ranga, igra u trećoj ligi!

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

U okviru 12. kola Treće lige Kragujevca ekipa Arsenala 1930 ugostiće sastav Vodojaža iz Grošnice, utakmica je zakazana za nedelju, 5. novembar od 14 časova.

Republika

Bivši zonaš, domaćin nedeljnog susreta, krenuo je prošle godine od nule, i povratničku sezonu završio je na petoj poziciji u ligi, ekipa je tokom letnjeg prelaznog roka ojačana, što se vidi i po rezultatima u uvodnih 11 mečeva aktuelnog prvenstva. Trenutno se Arsenal nalazi na deobi liderskog mesta sa 26 osvojenih bodova. 

Učinak od osam trijumfa, dva remija i jednog poraza je trenutno dovoljan za prednost od jednog boda u odnosu na trećeplasiranu Šumadiju, ali tim iz Čumića ima i meč manje u odnosu na vodeća dva sastava u ligi. Pred domaćin navijačima Arsenal je jedini klub u ligi koji ima maksimalan učinak.

Iz redova Arsenala su povodom nedeljnog meča poručili:

- Pre sedam godina sa nedeljnim rivalom smo igrali mečeve u Zoni "Morava", a sada u trećoj ligi grada. Trenutno smo na prvoj poziciji na tabeli, i nemamo nameru da je ispustimo, pred nama je poslednji meč pred svojim navijačima u ovoj polusezoni, i nadamo se da ćemo uz podršku navijača isti dobiti. 

Republika

Foto: FK Arsenal 1930 Kragujevac

Najavni poster

Nedeljni gost na "Emirejts Areni" u Kragujevcu biće takođe bivši redovni učesnik zonskog ranga takmičenja, trenutno četvrtoplasirani sastav u ligi, koji zaostaje za liderom četiri boda. Tim Vodojaža je sa učinkom od sedam trijumfa, jednog remija, i tri poraza u gornjem delu tabele, i jedan je od konkurenata za najviši plasman.

Reč je o ekipi koja igra jako tvrde mečeve, na mali broj golova, sastav Vodojaža je po mnogim pratiocima lige "defanzivna klinika" jer je na 11 ligaških mečeva njihov golman savladan u sedam situacija. Sva tri poraza su upisana minimalnim rezultatom, što dodatno daje na značaju informciji o kakvoj defanziviji je reč.

Biće ovo duel "večitih rivala", palilusko-grošnički derbi koji se nakon sedam godina iz zonskog ranga seli u treću ligu.

Arsenal 1930 - Vodojaža (Grošnica)

Nedelja, 5. novembar od 14 časova

"Emirejts Arena" u Kragujevcu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading