TRIJUMF U DERBIJU KOLA: Velika Moštanica odličnom partijom stigla do jako bitnih bodova!

Autor:

Sport

26.09.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak šampionskih ambicija.

TRIJUMF U DERBIJU KOLA: Velika Moštanica odličnom partijom stigla do jako bitnih bodova!

Foto: FK Velika Moštanica

FK Velika Moštanica

U okviru petog kola Međuopštinske lige Beograd (grupa A), sastav Velike Moštanice ugostio je ekipu Novog Beograda, oba tima su u dosadašnjem toku sezone osvojila po 10 bodova, što je bilo dovoljno za deobu prvog mesta na tabeli.

Derbi kola opravdao je očekivanja mnogobrojne publike na tribinama na svim nivoima, igrači oba tima se od prvog minuta nisu štedeli, što je dovelo do odlične utakmice.

Domaći su u pojedinim segmentima igre bili u prednosti u odnosu na rivala, ali tu prednost nisu uspeli da iskoriste tokom prvih 45 minuta igre. Konkretnije i bolje prilike imali su fudbaleri Velike Moštanice, ali su i gosti pretili, međutim na desetominutni odmor se otišlo bez golova.

Republika

Foto: FK Velika Moštanica

Trijumf domaćina

I od starta nastavka viđena je odlična igra sa obe strane, ali su domaći bili uspešniji pred golom rivala. U 65. minutu dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara u korist Velike Moštanice, isti je realizovao Marko Živanović, 1:0.

Krenuli su gosti od tog trenutka u totalnu ofanzivu, ali ih je crveni karton Luki Jeličiću u 78. minutu "oslabio", Novi Beograd je meč nastavio sa deset igrača u polju.

U poslednjim trenucima meča solo prodor Dušan Maksimović završava pogotkom u mreži golmana Markovića, za konačnih 2:0 u korist Velike Moštanice.

Velika Moštanica - Novi Beograd 2:0 (0:0)

Velika Moštanica: Tasić, Rašković, Zajić, L. Živanović, Glišić, Momić, Krsteski, Maksimović, M. Živanović (od 87' Maksimović), Puletić, Gajić (od 55' Božović)

Novi Beograd: Marković, Lončar, Šumar, Jeličić, Šćekić, Krća (od 84' Dakić), Paučinac, Mašić (od 90' Radović), Stevanović (od 76' Saleta), Mirković (od 84' Lazić), Ilić

U sledećem kolu Novi Beograd dočekuje ekipu Blokova, dok Velika Moštanica igra opet pred svojim navijačima, ovoga puta protiv sastava Borca iz Progara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading