ŠKOLA I SPORT MOGU DA BUDU ODLIČAN SPOJ: Reprezentativni čuvar mreže pored profesionalnih obaveza veliku pažnju posvećuje obrazovanju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.08.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za primer svima...

ŠKOLA I SPORT MOGU DA BUDU ODLIČAN SPOJ: Reprezentativni čuvar mreže pored profesionalnih obaveza veliku pažnju posvećuje obrazovanju!

Foto: RFK Grafičar

Od trenutka kada je decembra prethodne godine iz redova BSK Borče stigao u RFK Grafičar, Ivan Guteša je postao ne samo stub odbrane ekipe trenera Marka Neđića, već se o njemu može u superlativu govoriti i kada je obrazovanje u pitanju.

Uz klupske obaveze, kao i nastupe u mlađim nacionalnim selekcijama reprezentacije Srbije, Guteša je i odličan student Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ gde polaže ispite u roku, i pokazuje da vrhunski sport i obrazovanje mogu da budu odličan spoj

- Za sada sve ide u odličnom smeru i vrlo sam zadovoljan. Drugu godinu završio sam u junskom ispitnom roku, shodno tome trenutno sam na pauzi što se tiče fakultetskih obaveza i čekam početak predavanja na trećoj godini koja startuje krajem septembra. To mi je ostavilo prostora da se maksimalno posvetim pripremama za novu sezonu kako bih što spremniji dočekao izazove koji su pred nama - istakao je dvadesetjednogodišnji čuvar mreže u razgovoru za zvaničnu klupsku Instagram stranicu.

Foto: RFK Grafičar

Ivan Guteša - pored uspeha na terenu, redovno indeks ispunjava dobrim ocenama

 

Mladi golman je objasnio i kako usklađuje sve obaveze:

- U toku sezone, kada otpočnu predavanja trudim se da ih što češće posećujem, kao i da izvršavam svoje obaveze u zadatim rokovima. Profesori su svesni mojih profesionalnih obaveza, i baš iz tog razloga imaju dodatnog razumevanja, što olakšava sam proces studiranja, ali mi i daje dodatnu motivaciju i podstrek za delovanje na oba "fronta". Smatram da je obrazovanje vrlo važno, a kada se sve kockice poklope kao u mom slučaju, mislim da je i te kako izvodljivo uklopiti trening i fakultet. Vaspitan sam u porodici da je obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata i uvek sam se držao toga.

- Ivan Guteša:

Datum rođenja: 4. april 2002. godine

Mesto rođenja: Vršac

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar U-19 (Beograd), BSK Borča (Beograd), RFK Grafičar (Beograd)

Reprezentacija: Srbija U-21

Ekipa Grafičara, ali i srpski fudbal dobijaju ne samo vrhunskog čuvara mreže, već i osobu koja će po okončanju profesionalne karijere zahvaljujući obrazovanju, imati priliku da se posveti i drugim segmentima života.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Jelena

21.08.2023 22:14

Bices ti nas srpski Bufon! I to uskoro. Ziv i zdrav bio