ĐORĐEVIĆ SKLAPA TIM PO SVOM UKUSU: Plantažeri su otvorili prelazni rok dolaskom dugogodišnjeg člana Čekmina!

Autor:

Sport

01.07.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj za sledeću sezonu je da se pre svega sačuva članstvo u zoni.

ĐORĐEVIĆ SKLAPA TIM PO SVOM UKUSU: Plantažeri su otvorili prelazni rok dolaskom dugogodišnjeg člana Čekmina!

Foto: FK Plantaža Donje Stopanje

Istorijski plasman u Zonu Jug je izboren pre dve godine, a u nedavno završenoj sezoni nadmašen je učinak iz debitantske takmičarske godine u zonskom rangu. 

Republika
 

Sastav Plantaže u sezoni iza sebe pokazao je dva različita "polugodošta", tokom prvog dela prvenstva je tim beželio sjajne rezultate, ali je forma u nastavku drastično opala, pa su neki bodovi lako ispušteni. Zimsku pauzu tim iz Donjeg Stopanja proveo je na deobi druge pozicije, sa samo četiri boda zaostatka za liderom. Prolećnih 17 osvojenih bodova bili su dovoljni da se prvenstvo završi na šestom mestu, što svakako nije nešto što se očekivalo, imajući u vidu jesenji deo šampionata.

Na šest kola pre kraja prvenstva doneta je odluka da ekipu sa klupe predvodi Goran Đorđević, trener sa iskustvom iz dosta jačih rangova takmičenja, po njegovim vođstvom zabeležen je skor 3-1-2. 

Uprava kluba je ovih dana krenula sa aktivnostima na "letnjoj pijaci" i ubrzo je promovisan i prvi novajlija. Jovica Mitić (33) dugogodišnji igrač Čekmina je odlučio da obuče drugi dres u karijeri, u prošlom je proveo skoro 15 godina u dve "epizode". Mitić je već duži niz godina udarna igla ekipe koja se trenutno takmiči u Jablaničkoj okružnoj ligi.

Republika

Foto: FK Plantaža Donje Stopanje

Jovica Mitić

Iz redova Plantaže su povodom otvaranja prelaznog roka i daljih planova poručili:

- Đorđević će voditi ekipu i u sledećoj sezoni, sam će sada selektirati igrače. Što se tiče ciljeva, pre svega da obezbedimo opstanak, ukoliko su tačne informacije da će biti određenih promena i smanjenja liga, to je svakako glavni naš cilj. Planiramo da dovedemo još dva igrača u zadnjoj liniji, i po jednog na poziciji golmana i veznog. Za sada su naše redove napustili Luka Ivanović i Petar Dimitrijević.

Brzonogi napadač je sa svojim sada već bivšim timom proveo tri sezone u Zoni Jug, i odlično je upoznat sa zahtevima i uslovima na zonskom nivou. Karakteriše ga neverovatna brzina i upornost na terenu, što je svakako bio jedan od bitnijih faktora u njegovom dovođenju.

Sastav Plantaže je u nedavno završenoj sezoni bio šesti napad u ligi, mrežu rivala su na 28 prvenstvenih susreta zatresli 57 puta, što svakako nije mali broj, ali su bili "otvoreni" i pred svojoj polovini, što je rezultiralo sa 47 primljenih golova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading