DEBITANTSKI NASTUP U SRPSKOJ LIGI: U Zablaću se polako sklapa igrački kadar za sledeću sezonu!

Autor:

Sport

29.06.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajač Kupa Srbije i mladi, talentovati fudbaler prve akvizicije ovog prelaznog roka.

DEBITANTSKI NASTUP U SRPSKOJ LIGI: U Zablaću se polako sklapa igrački kadar za sledeću sezonu!

Foto: FK Omladinac Zablaće

Vremena za odmor u redovima šampiona i novog člana Srpske lige Zapad nema, igrački kadar se polako formira za istorijsku sezonu u srpskoligaškom društvu.

Republika

Istorijsko dostignuće ostvareno je u nedavno završenoj sezoni u Zablaću, ekipa Omladinca je osvojila prvo mesto u Zapadno-moravskoj zoni i tako je pored šampionskog pehara, osigurala i plasman u Srpsku ligu, u kojoj će se takmičiti po prvi put u klupskoj istoriji.

Uprava kluba uveliko radi na svim poljima, kako bi ekipa bila spremna za novu sezonu. Prvi potez bio je dogovor sa novim trenerom, u Srpskoj ligi, Omladinac će sa klupe predvoditi Vladislav Rosić. Promocijom novog šefa stručnog štaba započete su aktivnosti u letnjem prelaznom roku, a nakon novajlije na klupi, promovisana su i nova lica u igračkom kadru.

Prvo pojačanje kluba za novu sezonu je mladi Lazar Ljubičić (19) koji na terenu zauzima poziciju centralnog defanzivca, i uglavnom se nalazi na levoj strani odbrambene linije. Karijeru je započeo u Lokomotivi iz Beograda, kasnije je nastupao za mlađe kategorije Teleoptika, Brodarca i BSK-a, proteklih godinu dana bio je član ekipe Kačer (Belanovica).

Drugi novajlija u redovima Omladinca, i jedan od većih transfera tima iz Zablaća je angažovanje Dejana Đenića (37). Reč je o igraču koji ima bogato iskustvo, kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Osvajač je Kupa Srbije u sezoni 2012/2013 kada je nastupao u dresu Jagodine. Proteklih šest meseci branio je Borca iz Čačka sa kojim je "jurio" plasman u Prvu ligu Srbije, ali je na kraju sezonu završio na drugoj poziciji na tabeli. 

Dolaskom Đenića ekipa će dobiti na iskustvu i kvalitetu, i sigurno će dosta značiti timu u predstojećoj sezoni, posebno mladim igračima, jer iza sebe ima "godine ozbiljnog fudbala". Ljubičićevo pristupanje redovima Omladinca je pokazatelj da je klub spreman da pruži šansu i mladim igračima u Srpskoj ligi, i da želi da stvori skladnu kombinaciju koja će dati rezutlat. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jasta

29.06.2023 21:41

Omladinac je bio u Srpskoj ligi nije ovo prvi put.