"TEST" POLUSEZONA JE ZAVRŠENA: Tandem Tišma-Bulaja je spreman za napad na sam vrh tabele sledeće godine!

Autor:

Sport

21.06.2023

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okosnica tima je tu, sada je vreme za nadograđivanje.

"TEST" POLUSEZONA JE ZAVRŠENA: Tandem Tišma-Bulaja je spreman za napad na sam vrh tabele sledeće godine!

Foto: FK Posavac Tišma Boljevci

Početkom ove kalendarske godine u fudbalskom klubu Posavac Tišma odlučili su da krenu sa velikim promenama. Za trenera prvog tima postavljen je Duško Bulaja, i on je dobio slobodu da sam kreira tim po svom ukusu.

Republika

Viđen je jako turbulentan prelazni rok, dosta igrača je razdužilo opremu kluba, dok je Bulaja doveo "svoja" proverena imena sa kojima je već sarađivao u prethodnim klubovima. Posavac je prolećni deo prvenstva otvorio remijem, zatim su upisana i dva vezana poraza, mnogi su već tada krenuli sa "otpisivanjem" sezone, ali je sve ubrzo došlo na svoje.

Do kraja sezone zabeležan su četiri trijumfa, tri remija i isto toliko poraza, sve to je bilo dovoljno za 30 bodova, odnosno za deobu devete pozicije na tabeli. Povodom završetka sezone za naš portal oglasili su se Stevan Tišma, prvi čovek kluba, kao i trener Duško Bulaja.

- Zadovoljni smo prolećnim delom prvenstva, tokom pauze smo pretrpeli velike promene, pa smo samim tim i prošli određeni period prilagođavanja. I pored promena, ekipa je pokazala stabilnost, disciplinu kako na terenu, tako i van njega. Trener je pojedincima totalno promenio pozicije, "ubacio" im je u glave svoj fudbal i sve je vremenom dolazilo na svoje. Veliki pritisak je bio kako na meni, tako i na novom treneru, mnogi nisu bili optimistični posle odlazaka i korenitih promena, ali mislim da su sada videli da smo odradili solidan posao. Neki naš cilj za ovu polusezonu je bio da se stabilizujemo, da vidimo sa kojim igračima raspolažemo i na koje možemo da računamo i predstojećem periodu, i mislim da smo to i uspeli. Tražimo adekvatna pojačanja, sledeće sezone želimo da se uključimo u borbu za sam vrh tabele - završava prvi čovek Boljevčana, Stevan Tišma. 

Trener Posavca, Duško Bulaja je takođe zadovoljan polusezonom, a pored toga je poručio:

- Prva polusezona za mene kao trenera u drugom klubu, ogroman pritisak je postojao svakako i na meni, ali i na igračima, naručito koji su novajlije u našim redovima. Zatekao sam samo pet igrača kada sam stigao, zimski prelazni rok je odrađen jako turbulentno, na kraju smo izgurali polusezonu sa 14 momaka. Okosnicu ekipe imamo, sada će prelazni rok biti mnogo lakši, planovi za sledeću sezonu su najviši mogući, i za vreme pauze ćemo težiti da sklopimo tim za velika dela. 

Bulaji je još pri dolasku u Posavac rečeno da će on biti rešenje na duže staze, pa se samim tim on tako i ponaša, baš kao i klub. Radi se temeljno i polako, za vreme letnjeg prelaznog roka se ne može očekivati da će veliki broj igrača stići u njihove redove, jer je okosnica tima već tu, ali će se sigurno tražiti igrač koji će praviti razliku.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading