NAKON DEMOLIRANJA REALA, OBRATILI SU SE JAVNOSTI SAOPŠTENJEM: U teškom trenutku, pomogli su trofejnom klubu - "oklopnici" uz zahvalnicu, izrazili želju za daljom saradnjom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.06.2023

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostao je još samo jedan korak do ostvarenja cilja.

NAKON DEMOLIRANJA REALA, OBRATILI SU SE JAVNOSTI SAOPŠTENJEM: U teškom trenutku, pomogli su trofejnom klubu - "oklopnici" uz zahvalnicu, izrazili želju za daljom saradnjom!

Foto: FK Smederevo 1924

Fudballeri Smedereva 1924 nalaze se na pragu osvajanja šampionskog pehara u okviru Srpske lige Zapad, što automatski donosi i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Prethodnog vikenda "oklopnici" su na nautralnom terenu u Kostolcu, ostvarili ubedljiv trijumf nad ekipom Reala rezultatom 3:0, čime su kolo pre kraja ovosezonskog takmičenja sačuvali bodovnu prednost nad konkurentom iz Čačka i narednog vikenda u Ljubiću mogu i zvanično postati članovi drugog stepena srpskog klupskog fudbala, nakon tri godine provedene u srpskoligaškom rangu.

Usled kazne koju je izrekao FS Regiona zapadne Srbije, nakon incidenta tokom susreta sa Mačvom 1929 iz Bogatića, Smederevci su prethodna četiri meča u kojima su bili domaćini, morali da odigraju na neutralnom terenu, što nije uticalo na rezultate sportskog kolektiva iz grada na Dunavu.

Tim povodom, klub je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti:

- Nakon incidenta na utakmici 23. kola Srpske lige Zapad kada je Smederevo 1924 ugostilo ekipu Mačve 1929, fudbaleri Smedereva odlukom Fudbalskog Saveza Regiona Zapadne Srbije dobili su zabranu odigravanja četiri meča na domaćem terenu u Smederevu. Fudbalski klub Rudar iz Kostolca prihvatio je predlog koji je uputio FK Smederevo 1924 da stadion “Bora Beka” (domaći teren FK Rudara) naredne četiri utakmice bude domaći teren fudbalerima Smedereva - stoji na početku saopštenja nekadašnjeg osvajača trofeja u nacionalnom kup takmičenju, a zatim sledi:

 

- Oklopnici su svoj prvi meč suspenzije kao domaći tim na stadionu “Bora Beka” odigrali u 25. kolu Srpske lige Zapad gde su rezultatom 3:0 savladali ekipu FAP-a iz Priboja i tako započeli sada već 100% učinak odnosno tri prvenstvene utakmice bez izgubljenog boda kao i jednu utakmicu kup takmičenja, pobedu i plasman u finale Kupa FS Regiona Zapadne Srbije. Ovom prilikom Fudbalski klub Smederevo 1924 upućuje zahvalnost Fudbalskom klubu Rudar kao i gradu Kostolcu na izvanrednom gostoprimstvu i isto tako sjajnoj saradnji dva kluba sa željom da u godinama koje dolaze saradnju povećamo na viši nivo.

Da podsetimo, u slučaju da Semderevci trijumfuju na gostovanju u Ljubiću u okviru poslednje takmičarske runde za sezonu 2022/23, osiguraće prvo mesto na tabeli i plasman u viši rang takmičenja. Ukoliko ne uspeju da savladaju ekipu Poleta, njihova sudbina će zavisiti od ishoda meča u Čačku gde će Borac 1926 dočekati poslednjeplasiranu ariljsku Budućnost.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading