PREOKRET U DERBIJU: Sastav Kulpina sa dva gola u drugom poluvremenu stigao do tri boda i do liderske pozicije na tabeli!

Autor:

Sport

01.05.2023

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja prvenstva u opticaju je još 15 bodova, razlika između prva dva tima je samo jedan bod.

PREOKRET U DERBIJU: Sastav Kulpina sa dva gola u drugom poluvremenu stigao do tri boda i do liderske pozicije na tabeli!

Foto: FK Kulpin

U okviru 21. kola Opštinske lige Bačka Palanka ekipa Slavije iz Pivnice ugostila je sastav Kulpina, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina minimalnim rezultatom.

Republika

Ekipa Kulpina je u ovaj duel ušla sa 48 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, dok je sastav Slavije sa dva više držao lidersko mesto u ligi.

Sudar dve vodeće ekipe na tabeli okupio je oko 500 gledalaca, viđen je pravi takmičarski meč sa dosta duela i borbenosti po celom terenu.

Konkretniji u prvom delu igre bili su domaći igrači, što je rezultiralo i njihovom prednošću za vreme desetominutne pauze. 

Zoltan Kirti je u 32. minutu poslao loptu iza leđa golmana Dukića za vođstvo Slavije. 

Tokom prvih 45 minuta, glavni sudija na meču, Miloš Milešević pokazao je dva žuta kartona, oba su upisana u koloni domaćeg tima.

Gostujući igrači u drugi deo meča ulaze kao preporođeni i već posle sedam minuta igre stižu do izjednačenja. Zdravko Milanović je nakon centaršuta odličnim trzajem glave savladao golmana Plemića, 1:1. 

Igrači oba tima su krenuli ofanzivno, bilo je pitanje vremena i mesta na kojem će se zatresti mreža.

Konkrentiji na polovini protivnika i boljom završnicom, igrači Kulpina su u 82. minutu došli do potpunog preokreta i po prvi put vođstva na meču, 2:1. Strelac drugog gola za Kulpin bio je najbolji strelac lige, Petar Mrđan. 

Do kraja utakmice promene rezultata nije bilo, Milešević je imao dosta posla u drugom delu, pet puta je vadio žuti karton zbog gostujućeg igrača, dok je u redovima Slavije, rezervista Pejić zbog dve javne opomene, krenuo ranije na tuširanje.

Slavija (Pivnice) - Kulpin 1:2 (1:0) 

Slavija: Plemić, Nikolić, Benka, Mir. Grnja, Zaskalicki, Mil. Grnja, Kuchta (od 54' Bosnić), Petrović, Sekeruš (od 54' Belanji), Kirti (od 70' Pejić), Đurić (od 90+1' Belhradski)

Kulpin: Dukić, Haška (od 9' Surla), Zaov, Lučanović, Valentik, Fejdi, Zamfirović, Mrđan, Trojanović, Pantoš, Milanović (od 72' Lukić)

Iz redova gostujućeg tabora su posle meča poručili:

- Čestitke našim momcima i veliko hvala navijačima koji su nam pružili podršku i na ovom susretu, zajedno smo jači. Ništa još nije gotovo, u opticaju je još 15 bodova i sada nam je više nego ikada potrebna podrška. 

Ovim trijumfom ekipa Kulpina je preuzela prvo mesto od Slavije i sada ona beži timu iz Pivnice jedan bod.

U sledećem kolu Kulpin dočekuje Maglić, dok ekipa Slavije gostuje u Despotovu, sastavu Bačke.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading