DERBI PROMOVISAO NOVOG LIDERA: Sastav iz Klenja sada gleda u leđa ekipi Stojan Lazarac koja ima dva boda prednosti!

Autor:

Sport

01.05.2023

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može se reći da se očekivalo više od ove utakmice, ali je drugo poluvreme u nekoj meri opravdalo očekivanja.

DERBI PROMOVISAO NOVOG LIDERA: Sastav iz Klenja sada gleda u leđa ekipi Stojan Lazarac koja ima dva boda prednosti!

Foto: FK Stojan Lazarac Sovljak

U okviru 21. kola Međuopštinske lige Mačva ekipa Duška (Klenje) ugostila je sastav Stojana Lazarca iz Sovljaka, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Republika

Sastav Duška je u ovaj duel ušao sa liderske pozicije i 50 osvojenih bodova, dok je ekipa Stojana Lazaraca sa jednim bodom manje bila na drugom mestu u ligi. Ovo je ujedno bio susret dva tima koji će se do kraja sezone boriti za direktan plasman u viši rang, jer su već na dobroj udaljenosti od ostalih konkurenata.

Derbi kola, a možemo sigurno reći i prvenstva odigran je pred oko 300 gledaca po lepom vremenu viđena je prava prvenstva utakmice, sa dosta taktičkih zamisli na obe strane. 

Ulog je bio veliki pa je samim tim i prvo poluvreme proteklo bez većih prilika na obe strane. Gosti su imali nešto više loptu u svom posedu, ali promene rezultata nije bilo. 

Početak drugog dela igre doneo je zanimljiviji fudbal, navijači su sigurno i od prvog dela dosta očekivali, ali nisu imali prilike da vide mnogo toga.

U 53. minutu posle brzo kontra napada gostiju, i greške domaćeg štopera, lopta stiže do Željka Đonlića koji je šalje u mrežu golmana Kojića, 1:0 za Stojan Lazarac.

Republika

Foto: FK Duško Klenje

Stadion u Klenju

Krenuli su domaći posle primljenog gola nešto ofanzivnije, pokušavali su dugim loptama da dođu do gola i iz jedne takve šanse su stigli do izjednačenja.

Igrao se 70. minut kada je domaći sastav preko Miroslava Jokića došao do izjednačenja.

Kada su mnogi mislili da će se od tog trenutka utakmica "umrtviti" i da će se gledati klasično odrađivanje posla, dešava se nova promena rezultata. 

Nisu se predali gosti, i u 75. minutu posle duplog pasa Pavlovića i Đonlića, strelac prvog gola postiže i drugi za novo vođstvo Stojana Lazaraca, 2:1.

Domaći tim od tog trenutka kreće u totalnu ofanzivu, što je ostavilo dosta prostora za goste, ali iste igrači iz Sovljaka nisu uspeli da realizuju na pravi način.

Imali su igrači Duška pred sam kraj meča dve ozbiljne prilike, ali na sreću gostujućih igrača i navijača, iste nisu realizovane, rezultat je ostao 2:1 u korist Stojana Lazarca.

Duško (Klenje) - Stojan Lazarac (Sovljak) 1:2 (0:0)

Duško: Kojić, Ostojić, Mi. Jokić, N. Jokić (od 43' U. Đenadić), Mijatović, Grujić, Ercegovčević, F. Đenadić, Ma. Jokić, D. Jokić, Ninković

Stojan Lazarac: Babić, Panić (od 78' Frajtović), Nikolić, Đukanović, D. Pavlović, Filipović, A. Pavlović (od 90' Kojčić), Petrović, Đonlić, Jovičić, Jovanović

Treba napomenuti da su oba tima zajedno poslala poruku podrške igraču gostujućih, Urošu Jovanoviću koji je pred sam kraj susreta doživeo povredu zbog koje je iznet sa terena. Po informacijama koje imamo, povreda nije ozbiljnije prirode, a mi se priključujemo željama ka što bržem oporavku.

Trijumfom u derbiju ekipa Stojan Lazarac je preuzela prvo mesto na tabeli i sada sastav Duška zaostaje za liderom dva boda.

U sledećem kolu Stojan Lazarac dočekuje sastav Milicionara iz Bogatića, dok ekipa Duška gostuje Torpedu iz Tabanovića.

BONUS VIDEO: 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading